Una imatge de l'estadi de l'Espanyol
Una imatge de l'estadi de l'Espanyol
espanyol

L'Espanyol aixeca la veu per l'obra de teatre on apareix un violador que juga al club i la Beckett respon

L'adaptació de l'obra anglesa "Cacophony", en cartellera a la Sala Beckett, ha provocat indignació entre la massa social perica

Redacció Esport3Actualitzat

Les queixes d'indignació que ha provocat entre la massa social de l'Espanyol l'obra de teatre en què apareix un violador que és jugador blanc-i-blau han estat recollides pel club. Aquest dissabte a la tarda, hores després que un fil a la xarxa social X hagi viralitzat el cas, l'Espanyol ha publicat un comunicat expressant la "preocupació que ha generat entre la nostra massa social" l'argument de la versió de "Cacophony" que es pot veure aquests dies a la Sala Beckett.

"El RCD Espanyol de Barcelona SAD vol expressar la preocupació que ha generat entre la nostra massa social el que considerem una falta de respecte al nostre Club en l'obra 'Cacophony' de Molly Taylor, dirigida per Anna Serrano i que s'està representant aquests dies a la Sala Beckett de Barcelona.

Un dels personatges és un futbolista violador que es vincula com a jugador de l'RCDE. No podem tolerar que se'ns pugui relacionar amb aquesta problemàtica, més encara quan, en el nostre Club, no s'ha viscut mai una situació com la que es planteja.

Des del respecte absolut a la llibertat de creació i d'expressió, el RCD Espanyol s'ha posat en contacte amb el director de la Sala Beckett per posar de manifest l'enuig que genera aquesta situació. És un tema tan sensible com la sensibilitat que demanem pel nostre Club. Sempre estarem en contra de la violència, les actituds reprovables i que cal erradicar, com les que mostra l'obra."

L'obra, en cartellera a la sala barcelonina des del 21 de gener i fins al 25 de febrer, adapta una obra anglesa inspirada per les idees del llibre de Jon Ronson "So You've Been Publicly Shamed". Com explica la sinopsi, a banda d'abordar les conseqüències que una sentència judicial determinada pot afegir sobre una víctima de violació, explora "el poder que tenen les xarxes socials d'enlairar i cancel·lar algú en qüestió de segons".

La resposta de la Beckett

La Sala Beckett ha reaccionat al comunicat de l'Espanyol expressant el seu "astorament i incredulitat" davant els fets.

"La publicació d'aquest comunicat per part del RCD Espanyol, que demostra un absolut desconeixement dels fets i una ignorància total del sentit de la cultura en democràcia, suposa un atemptat directe, ja no únicament contra la llibertat d'expressió, sinó contra la dignitat mateixa del teatre i de l'art en general, alimenta irresponsablement una falsa polèmica, i posa en perill la integritat de persones concretes"

Els resposables de la Beckett fan èmfasi en el fet que es tracta d'una ficció i que, per tant, que el violador sigui de l'Espanyol és "absolutament anecdòtic":

Anar al contingut