Javier Tebas explica detalls de LaLiga Impulso
Futbol

L'Assemblea de LaLiga ratifica l'acord amb el fons CVC per al finançament dels clubs

El projecte LaLiga Impuls ha estat aprovat aquest divendres per 37 dels 42 clubs professionals. La primera injecció econòmica, de 400 milions d'euros, arribarà en les pròximes setmanes

Actualitzat

Amb 37 vots a favor, 4 en contra i una abstenció, l'assemblea general extraordinària de LaLiga ha aprovat LaLiga Impulso, l'acord amb el fons d'inversió CVC, que injectarà 1.994 milions d'euros per impulsar el creixement dels clubs de Primera i Segona Divisió.

El text aprovat per LaLliga garanteix que no afectarà els clubs que actualment no formen part del futbol professional. Els diners del fons d'inversió CVC hauran d'anar destinats, com a mínim en un 70%, a inversions vinculades a infraestructura, desenvolupament internacional, desenvolupament de marca, estratègia de comunicació, pla d'innovació i tecnologia i desenvolupament de plataformes digitals. Un 15% podrà ser destinat a la inscripció de futbolistes, mentre que el 15% restant es podrà utilitzar per a eixugar deute financer.

Els clubs de Primera i Segona s'han reunit a Madrid(@LaLiga)

Tot i que la reunió ha tingut caràcter presencial, el Barcelona no hi ha enviat ningú, a Madrid. El director de futbol, Mateu Alemany, l'ha seguit de forma telemàtica. Ha estat l'única absència dels diferents clubs de futbol professional. L'entitat blaugrana, juntament amb el Reial Madrid i l'Athletic Club, han intentat posposar l'acord. Però la seva proposta, el Projecte Sostenible, no ha estat tinguda en compte. Els tres clubs discordants estudien acudir a la justícia ordinària.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut