Actualitat blaugrana

Laporta pretén que les federacions compensin els clubs per la cessió dels internacionals

Joan Laporta està mes combatiu que mai contra la FIFA i, per això, el president blaugrana és a Zuric on participa en la Comissió Estratègica del màxim organisme del futbol mundial. Des de la comissió d'estratègia de la FIFA que ell mateix presideix mira d'elaborar una proposta perquè les federacions compensin econòmicament els clubs per la cessió d'internacionals i que contractin, amb caràcter obligatori, una pòlissa d'assegurança per cobrir possibles lesions. Primer, però, haurà de convèncer els principals afectats, que també formen part d'aquesta comissió. El camí es preveu llarg i ple d'obstacles.

Actualitzat

Diàspora dels cracs

Lionel Messi va arribar lesionat en l'últim amistós que va jugar l'Argentina a Austràlia. Una sobrecàrrega no li va permetre disputar el partit de lliga contra l'Osasuna. Ronaldinho agafarà en 12 dies, sis vols i estarà gairebé 35 hores tancat en un avió. Després de dos partits a Colòmbia i al Brasil arribarà divendres a Barcelona per jugar dissabte a Vila-real. Giovani jugarà dos partits amistosos amb Mèxic contra Guatemala i Nigèria a l'altre costat de l'Atlàntic.

Laporta fa temps que ha dit prou a aquesta situació i aquest dimarts en una reunió de la comissió estratègica de la FIFA, presidida per Platini, plantejarà una compensació econòmica de les federacions per cedir els seus jugadors. A més Laporta demanarà que les federacions contractin una assegurança per possibles lesions. Avui s'ha trobat cara a cara amb dos presidents de federacions en el punt de mira, Ricardo Teixeira, del Brasil i Julio Grondona de l'Argentina. De moment, Laporta ha demanat als seus jugadors que es dosifiquin. En canvi, qui ha decidit agafar la via ràpida ha estat el Charlton Atlètic de la segona divisió anglesa. Ha negat la cessió del capità de la selecció xinesa Zheng Zhi per dos partits de classificació del mundial.

Protestes dels veïns de les Corts

Els veïns del barri de les Corts s'han mostrat contraris al projecte d'obres presentat pel club a l'Ajuntament i també al projecte de requalificació dels terrenys de la zona del Mini Estadi, que serà enderrocat per construir-hi habitatges. Lleonard Ramírez, portaveu de la plataforma veïnal, ha acusat el Barça d'intentar fer una maniobra especulativa.

Anar al contingut