Ciclisme

La Vuelta, el repte de Nicolau i Balderstone

La Vuelta, que arrenca demà a Barcelona, té dos joves ciclistes catalans que debuten en una gran volta de tres setmanes. Com se senten en les hores prèvies?

Joel Nicolau i Abel Balderstone, dos joves ciclistes del Caja Rural, tenen al davant el desafiament de la Vuelta. Tots dos ens diuen que l'objectiu del seu equip és guanyar una etapa. No ho tindran gens fàcil. El seu conjunt és de l'UCI ProSeries, la segona categoria internacional. Ara corren contra els millors, els UCI World Tour, equips que no volen deixar ni les engrunes en els grans escenaris. Sobre el fet de rodar al costat d'estrelles com Vingegaard, Roglic o Evenepoel, Nicolau diu: "És molt complicat." I afegeix amb un somriure: "Ja heu vist el cartell d'aquesta Vuelta!"

Balderstone té 23 anys. És d'Ullastrell i, en la seva primera temporada com a professional, ha guanyat una etapa al Gran Premi Beiras, a Portugal. Però d'aquí uns dies l'esperen les rampes de l'Angliru i el Tormalet, que són reptes importants. El vallesà reconeix: "Em fa molta il·lusió fer el Tormalet perquè no l'he pujat mai encara!" I afegeix: "En competicions com la Volta a Catalunya, el grup va molt ràpid. Es nota la diferència respecte d'altres categories."

Nicolau és de Llofriu i té 25 anys. Ha guanyat el mallot de la muntanya al Tour de Noruega i va ser vuitè del Tour d'Eslovènia. Ell insisteix: "L'objectiu de la temporada és aquesta Vuelta. Ens hem preparat molt bé i espero poder demostrar el meu màxim nivell durant les tres pròximes setmanes."

Aquest any, a la Vuelta hi participaran 4 ciclistes catalans. A banda de Nicolau i Balderstone, també hi competiran els experimentats Marc Soler (UAE) i David de la Cruz (Astana). El primer ajudarà Ayuso a ser al podi de Madrid i lluitarà per alguna etapa, com l'any passat. El segon, que ja sap què és portar el mallot de líder, intentarà fer una gran classificació general. La competició arrenca demà amb una contrarellotge per equips i les quatre primeres etapes passaran per territori català.

ARXIVAT A:
La Vuelta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut