La samarreta de la mà de Déu se subhasta per 8,4 milions d'euros
La samarreta de Maradona assoleix el preu rècord per la casa de subhastes Sotheby's (REUTERS)
Futbol

La samarreta de la "mà de Déu" se subhasta per 8,4 milions d'euros

L'exfutbolista anglès Steve Hodge ha subhastat la peça que va intercanviar amb Diego Armando Maradona després del partit de quarts de final del Mundial de Mèxic 86

Redacció Esport3Actualitzat

La samarreta que va vestir Diego Armando Maradona en el mític moment del gol de la "mà de Déu", als quarts de final del Mundial de Mèxic 1986 contra Anglaterra, ha estat subhastada per 7,1 milions de lliures (8,4 milions d'euros).

Maradona, 'la mà de Déu'
Maradona, "la mà de Déu"

Aquesta quantitat suposa un rècord per a qualsevol article esportiu ofert anteriorment per la casa de subhastes Sotheby's. L'anterior objecte que sostenia el rècord era el manifest olímpic del 1892, que es va subhastar per 8,8 milions de dòlars (8,34 milions d'euros).

Dubtes sobre l'autenticitat

En les darreres setmana, la família del jugador ha dit que aquesta samarreta és la que va portar a la primera part del partit però no a la segona quan va marcar els gols. Això ha comportat una certa polèmica.

Steve Hodge és qui la tenia

Steve Hodge, jove promesa de l'equip anglès en aquell moment, era fins avui el propietari de la samarreta, després que Maradona l'hi entregués al final del partit de quarts de final del Mundial. En aquest partit, l'astre argentí va marcar dos gols a la segona part i va eliminar els anglesos. El primer gol és mundialment famós per haver-lo aconseguit amb la mà, per sobre de Peter Shilton, i el segon gol, en què Maradona es va regatejar mig equip anglès, està considerat com un dels millors gols de la història.

Hodge, membre d'aquella selecció d'Anglaterra, va cedir durant molts anys la samarreta al Museu Nacional del Futbol a Manchester, però ha decidit subhastar-la aquest any. El comprador de la samarreta no ha estat revelat.

ARXIVAT A:
Maradona
Anar al contingut