Maria Vicente, després d'un salt a la polèmica final del Campionat d'Espanya (EFE / Kiko Huesca)
Atletisme

La federació espanyola demana disculpes a Maria Vicente

Els jutges van esborrar amb la pala la marca de sorra que havia deixat l'atleta abans que es mesurés el salt durant la final del Campionat d'Espanya en pista coberta

La Federació Espanyola d'Atletisme ha demanat disculpes a l'atleta catalana Maria Vicente per la greu errada que hi va haver durant la final de salt de llargada del Campionat d'Espanya en pista coberta. Els jutges van esborrar amb la pala la marca de sorra que havia deixat l'atleta abans que es mesurés. Un bon salt que li hauria donat el campionat. Vicente va acabar finalment tercera, va endur-se la medalla de bronze i va guanyar en heptatló.

Raúl Chapado, president de la Federació Espanyola d'Atletisme, ha assumit l'error i ha demanat disculpes tant a l'atleta com al seu entrenador.

"Com a president de la federació, el que podem fer és demanar-li disculpes, a Maria i el seu entrenador, perquè és un error que té un cost molt alt. Al final és un salt que pel que semblava li podia donar el títol nacional, i fins i tot estar molt a prop de superar el rècord d'Espanya sub-23 i tot el que això condiciona en un primer salt."

Els catalans Adel Mechal, en 3.000 metres, i Esther Guerrero, en 1.500, es van proclamar campions d'Espanya d'atletisme en pista coberta.