Khalid Salman, ambaixador del Mundial de Qatar
Khalid Salman, ambaixador del Mundial 2022 i exfutbolista internacional de la selecció qatariana, carrega contra els homosexuals
FUTBOL

Khalid Salman, ambaixador del Mundial: "L'homosexualitat és un dany en la ment"

Qatar continua sent un país que genera polèmica per la seva vulneració dels drets humans

Redacció Esport3Actualitzat

Khalid Salman, ambaixador del Mundial 2022 i exfutbolista internacional de la selecció qatariana, va carregar contra els homosexuals durant una entrevista que es difondrà a la televisió alemanya. Salman va parlar amb la cadena ZDF com a part d'un documental previ a l'inici de la Copa del Món i va assenyalar que el país tolerarà els visitants homosexuals, però amb matisos: "Hauran d'adaptar-se i acceptar les nostres normes", assenyalava.

Finalment, l'entrevista va ser interrompuda per un treballador de premsa del comitè organitzador del Mundial. Abans, però, l'exjugador va deixar clar també que l'homosexualitat és "haram", és a dir, un pecat prohibit per la llei islàmica. A més, va reconèixer "tenir un problema" amb el fet que els nens vegin persones homosexuals.

Salman va ser un reconegut jugador qatarià als anys vuitanta, va jugar a Al-Sadd i va disputar dues copes asiàtiques (1984 i 1988) i uns Jocs Olímpics (Los Angeles 1984) amb la seva selecció.

 

Alemanya contesta

La ministra de l'Interior alemanya Nancy Faeser, que va visitar Qatar a principis de mes, amb una trobada amb dones futbolistes inclosa, ha mirat de sortir de puntetes quan se li ha demanat si mantindrà la seva presència als primers partits de la selecció alemanya: 

A veure què podem fer per la seguretat dels seguidors alemanys durant el Mundial. Especialment de les persones que estimen persones del mateix gènere i que ho volen mostrar. 

Però que els drets de la comunitat LGTBI a Qatar són inexistents no és cap novetat. I que l'organització del Mundial de Futbol, la FIFA, prefereix mirar cap a una altra banda tampoc ho és. Amb un partit de futbol amb manilles davant del museu de la FIFA a Zuric, diverses organitzacions pro drets humans han denunciat la situació repressiva a Qatar.

 

Continua la polèmica

El que és clar és que a mesura que s'acosta el Mundial les crítiques van augmentant. Jürgen Klopp, tècnic del Liverpool, l'altre dia va denunciar el que va passar amb els treballadors del Mundial. I ara Jorge Sampaoli, l'entrenador del Sevilla, també s'ha unit a aquestes denúncies:

Jugar un Mundial en un país àrab, al novembre... tothom ha acceptat, però no s'hauria d'haver jugat, tot és per calés, tot és un negoci.

I per afegir més llenya al foc, crítiques a les altes esferes. En una entrevista en un mitjà suís a Joseph Blatter, expresident de la FIFA, ha reconegut que la designació de Qatar 2022 va ser un error. N'assumeix la responsabilitat, però també assenyala l'expresident de la UEFA, Michel Platini, i qui aleshores era president de França, Nicolas Sarkozy. 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut