Bandera LGTBI amb pilota futbol
ESPORT I LGTBI

El primer esportista espanyol a explicar la seva homosexualitat demana que estrelles del futbol facin el mateix

Gutiérrez ha publicat el llibre "Balón amarillo, bandera arcoíris: sacando del armario al deporte de élite", on explica la dificultat de sortir de l'armari per a un esportista professional: "Per por a enfrontar-te a estadis de 40.000 o 50.000 espectadors que et cridin 'maricon'."

Redacció Esport3Actualitzat

Víctor Gutiérrez, exwaterpolista del CN Terrassa, va ser el primer esportista professional espanyol a anunciar la seva homosexualitat. Ho va fer públic el 2016. En aquests 6 anys s'ha avançat en el respecte cap al col·lectiu LGTBI però encara no hi ha prou esportistes que serveixin de referents explicant obertament la seva homosexualitat, especialment pel que fa al futbol masculí.

Per Gutiérrez, en una entrevista a l'agència EFE, si això passés seria un punt d'inflexió:

"Si una estrella del món del futbol sortís de l'armari curtcircuitaria ments i canviaria les regles del joc."

Primer pla de Víctor Gutiérrez
Víctor Gutiérrez va ser el primer esportista professional espanyol a explicar la seva sexualitat (EFE)

Gutiérrez ha publicat el llibre "Balón amarillo, bandera arcoíris: sacando del armario al deporte de élite", on explica la seva història personal i el procés d'autoadmissió de la seva homosexualitat i el que costa sortir de l'armari: "Per por al rebuig al vestidor. Als esports de masses [pot passar] per por a enfrontar-se a estadis de 40.000 o 50.000 espectadors que et cridin 'maricon', perquè a més al futbol això es dona de manera impune." I remarca:

"Si un futbolista fes el pas i sortís de l'armari no solament suposaria un punt d'inflexió per a l'esport, sinó també per a tota la societat. Al cap tenim uns rols de gènere i hi ha molta gent que pensa que una persona homosexual no pot arribar a l'elit de l'esport perquè no és prou bo, prou home. Per això, si un futbolista de primer nivell, una estrella mundial, sortís de l'armari, es cutrcircuitarien moltes ments i suposaria un canvi espectacular en els comportaments dels espectadors als camps de futbol."


I afegeix que "hi ha grans esportistes en altres disciplines que ho han anunciat, però el futbol continua sent l'assignatura pendent; no ha passat a cap país. L'any passat sí que va passar en una lliga menor anglesa, però no en una gran lliga europea o mundial. Hi ha una por brutal en aquest sentit."


La broma pesada d'Iker Casillas a Twitter

Fa uns dies, Iker Casillas va publicar una broma al seu Twitter on demanava respecte i anunciava que era gai. Després de la resposta de Carles Puyol, en què responia a la broma assegurant que era moment de fer pública la seva història, l'exporter madridista va assegurar que li havien robat la identitat al compte. 

Per Gutiérrez, l'afer no va ser gens graciós:

"Casillas és un esportista que ha viscut una llarguíssima carrera i ha comprovat com cap company seu s'ha visibilitzat... Fins i tot ell que ha compartit vestidor amb Guti ha hagut d'escoltar com als estadis li deien 'maricon'. Banalitzar amb aquest tema és una bestiesa."

L'exwaterpolista també posa l'exemple de Neuer, capità d'Alemanya, estrella de l'esport, heterosexual, i que es posa el braçal amb l'arc de Sant Martí a cada partit amb la selecció per mostrar que el col·lectiu LGTBI també té cabuda en l'esport


El Mundial de Qatar, en el punt de mira

El capità de la selecció de futbol d'Anglaterra i jugador del Tottenham Harry Kane portarà un braçal amb els colors de l'arc de Sant Martí durant el Mundial de Qatar.

El davanter, de 29 anys, ha pres aquesta decisió en favor del col·lectiu LGTBI en una cita mundialista en què s'ha criticat la duresa del règim del país i la falta de respecte pels drets humans.

Kane s'ha mostrat disposat a dur el braçal, fins i tot si això li suposa una sanció tant a ell com a la seva selecció. Kane, juntament amb nou capitans més, portarà el braçal, creat per a la campanya "One Love". La iniciativa ha estat creada pels Països Baixos i s'hi han adherit Anglaterra, Bèlgica, França, Alemanya, Noruega, Suècia, Suïssa, Gal·les i Dinamarca.

Dinamarca ha estat protagonista, precisament, d'una crítica al Mundial. La selecció va presentar fa poques setmanes la samarreta oficial que duran a Qatar, on el logotip pràcticament no es veu.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022LGTBIQ+
Anar al contingut