Ciclisme

Jan Ullrich anuncia la seva retirada del ciclisme professional i es torna a defensar de les acusacions de dopatge

Jan Ullrich ha anunciat aquest dilluns la seva retirada del ciclisme profesional. El ciclista alemany, de 33 anys, s'ha tornat a defensar de les acusacions de dopatge, després de ser un dels implicats en l'"operació Port". Aquesta implicació no li va permetre disputar l'ultima edició del Tour de França i, a més, el T-Mobile el va fer fora. Actualment no formava part de cap equip. Tot i la seva retirada professional, Ullrich, guanyador del Tour de França del 1997, ha assegurat que continuarà vinculat al ciclisme.

Actualitzat

El ciclista alemany Jan Ullrich ha anunciat aquest dilluns la seva retirada. Als 33 anys, el vencedor del Tour del 1997 ha fet pública la seva decisió en una roda de premsa celebrada a Hamburg, en què també s'ha defensat d'algunes acusacions de dopatge que ha rebut en els últims vuit mesos. L'exciclista del T-Mobile és un dels 51 corredors implicats en l'"operació Port", que va destapar la trama de dopatge del doctor Eufemiano Fuentes. Per aquest mateix cas, Ullrich va ser expulsat de l'última edició del Tour de França i ara mateix es troba acusat de frau esportiu per part de la fiscalia de Bonn i també a Suïssa, per la qual cosa no ha pogut trobar cap equip per a aquesta temporada.

Ullrich, un ciclista sempre esquitxat per la polèmica

Jan Ullrich va guanyar el Tour de França l'any 1997, tot i que serà recordat com l'home que mai va ser capaç de superar Lance Armstrong, va acabar a la segona posició en quatre ocasions per darrera del ciclista nord-americà. L'any 1996 va començar a despuntar com a gregari de Bjarne Riis. El seu cap de files va guanyar el Tour i Ullrich va acabar segon.

Amb un potencial similar al que podria tenir Armstrong, l'alemany sempre va rebre crítiques per la seva poca implicació amb l'esport. Mai no va arribar a punt a les grans rondes, bàsicament sempre amb problemes de pes, cosa qui li va restar potencial. Tot i això, l'any 1999 va ser el campió de la Vuelta a Espanya. També va aconseguir el títol de campió del món en dues ocasions i va ser medalla d'or en la prova de ruta i plata en crono als Jocs Olímpics de Sydney. L'any 2002, Ullrich va provocar el primer escàndol per dopatge. En un control antidopatge va donar positiu per anfetamines. L'alemany va reconèixer que les havia pres en una festa nocturna i va ser sancionat per la Federació Alemanya amb sis mesos de suspensió.

Ullrich sempre ha estat vinculat a l'equip Telekom, gairebé 14 anys en aquesta formació, la mateixa que el va acomiadar per formar part de l'anomenada "operació Port".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut