Giulio Ciccone creua victoriós la meta de Sestola, final de la 10a etapa (@giroditalia)
Ciclisme

Giulio Ciccone guanya la 10a etapa del Giro i Bob Jungels salva la "maglia rosa" per a l'equip Ettix

El jove ciclista de l'equip Bardiani ha creuat victoriós la línia d'arribada amb 43 segons d'avantatge sobre Ivan Rovny i 1.20 respecte a Darwin Atapum, mentre que el luxemburguès ha desbancat del liderat el seu company Gianluca Bambrilla en una jornada marcada per l'abandó de Mikel Landa

David CarballoActualitzat

Giulio Ciccone, de només 21 anys, s'ha imposat en solitari en la 10a etapa del Giro, de 219 quilòmetres de recorregut entre Campi de Bisenzio i Sestola, i que ha provocat un nou canvi de líder a la classificació general. En la seva primera participació a la ronda italiana, el jove ciclista de l'equip Bardiani ha completat amb èxit l'escapada del dia i ha creuat victoriós la línia d'arribada amb 43 segons d'avantatge sobre Ivan Rovny i 1.20 respecte a Darwin Atapuma.

Pel que fa a la lluita per la "maglia rosa", el fins ara líder Gianluca Bambrilla ha cedit el liderat en benefici del seu company a l'Ettix, el luxemburguès Bob Jungels. Bambrilla s'havia quedat despenjat en la pujada a un port de primera categoria situat a 16 quilòmetres de la meta i tot i connectar en la baixada, s'ha acabat sacrificant en benefici del seu equip.

L'emoció s'ha mantingut fins al final, ja que el costa-riqueny del Movistar Andrey Amador ha tingut opcions de situar-se com a nou líder de la general, però finalment Jungels ha reaccionat i ha salvat la "maglia" per al seu equip.

A la classificació, Jungels lidera el Giro amb 26 segons d'avantatge sobre Amador, i 50 segons respecte a Alejandro Valverde en una jornada marcada per l'abandó de Mikel Landa, un dels favorits al triomf final i que s'ha retirat per culpa d'una gastroenteritis vírica que l'ha deixat fora de combat. Aquest dimecres es disputarà l'onzena etapa, de 227 quilòmetres entre Mòdena i Asolo.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut