L'UCI va sancionar a Tsatevitx amb una multa de 100 francs suïssos i 6 minuts i 48 segons
Ciclisme

El Katusha expulsa Tsatevitx del Giro per "posar-se a roda" d'un altre corredor a la contrarellotge

L'UCI va sancionar el ciclista amb una multa i una penalització de temps, però l'equip ha entès que el càstig no és suficient i ha decidit expulsar-lo de la cursa "per tan pobra i inacceptable conducta"

Actualitzat

L'equip Katusha ha expulsat al seu corredor rus Alexei Tsatevitx del Giro d'Itàlia per "enganxar-se a la roda" d'un ciclista durant diversos quilòmetres en la contrarellotge individual disputada aquest diumenge a Chianti. "Alexei Tsatevitx va infringir greument les regles en una contrarellotge individual per posar-se a roda d'un altre corredor durant molt temps", explica l'equip rus en un comunicat.

Els comissaris de l'UCI van sancionar a Tsatevitx amb una multa de 100 francs suïssos i el van penalitzar amb 6 minuts i 48 segons en l'etapa per no respectar la distància entres corredors, però el Katusha entén que el càstig no era suficient "per tan pobra i inacceptable conducta" i ha decidit expulsar-lo de la cursa.

El director de l'equip rus, Dmitri Konyshev, ha demanat perdó. "El primer, en nom del Katusha, va presentar disculpes per la conducta de Tsatevich, que va ser absolutament inacceptable. Infringir clarament el reglament i més va mostrar una falta de respecte pel seu rival, que li havia doblat. La seva conducta té un impacte negatiu en la imatge del ciclisme en general i en l'equip Katusha en particular ".

"Acceptar la sanció dels comissaris no era suficient per a nosaltres. Havíem de prendre mesures més severes. No és fàcil entrar a la segona setmana de la cursa amb 8 corredors però estic convençut que hem pres la decisió correcta", ha assegurat.

Anar al contingut