El francès, a la dreta de la imatge, s'ha imposat pels pèls a la meta d'Oliva (EFE)
Ciclisme

Geoffrey Soupe, vencedor sorpresa de l'etapa de la Vuelta

El veterà corredor francès aconsegueix a l'esprint la victòria més important de la seva carrera

Actualitzat

Etapa de transició a la Vuelta a l'espera d'un cap de setmana d'emocions. Després de la gran batalla de dijous, aquest divendres els corredors tenien un respir de 201 quilòmetres entre Utiel i Oliva, amb un perfil pla i en lleugera baixada. El gran grup s'ho ha pres amb tranquil·litat i l'etapa s'ha desenvolupat sense atacs de rellevància.

Tot i aquest escenari de treva, han aparegut les sempre temudes caigudes. En el quilòmetre 70, els grans afectats han estat ciclistes de l'INEOS-Grenadiers, entre els quals el gal·lès Geraint Thomas, que ha necessitat atenció mèdica. I en el tram final de l'etapa, a quatre quilòmetres de la meta, nou incident, també amb l'INEOS com a principal equip perjudicat: el neerlandès Thymen Arensman ha hagut d'abandonar per les lesions rebudes.  

Els que han evitat aquesta última caiguda han pogut disputar un esprint atípic, amb noms poc habituals de les arribades massives. El més llest ha estat el francès de l'equip Total Energies Geoffrey Soupe, un veterà de 35 anys, que guanyava per primer cop una etapa en una prova gran.

 

No hi ha canvis en la general, i el seu compatriota Lenny Martinez, quinze anys més jove, manté el mallot vermell que va agafar ahir al Pico del Buitre. Demà tocarà defensar-lo en una etapa complicada, amb cinc ports de muntanya i arribada a l'exigent Xorret de Catí, a la Costa Blanca interior.

 

Anar al contingut