Xavi abans de la roda de premsa prèvia del Granada-Barça de Lliga
Xavi abans de la roda de premsa prèvia del Granada-Barça de Lliga
Barça

Xavi: "Ja veiem la llum al final del túnel"

L'entrenador pot recuperar fins a vuit jugadors per al partit de Granada, amb els més que possibles retorns de Memphis i Abde, que ja ha acabat la quarantena

Redacció Esport3Actualitzat

L'equip blaugrana té demà dissabte a Granada (18.30) l'oportunitat de sumar el tercer triomf en menys d'una setmana, cosa que suposaria començar l'any amb un ple de victòries després del 0-1 de Mallorca i de l'1-2 a Linares, a la Copa. Si guanyés, el Barça dormiria en posicions Champions, a l'espera de saber el resultat de l'Atlètic de Madrid diumenge a Vila-real. L'entrenador té clar que seria una injecció de moral abans de la semifinal de Supercopa contra el Madrid del dia 12.

"És una setmana important, però cada setmana ho és. Ens prenem cada partit com una final per seguir escalant posicions. Granada és una bona oportunitat per demostrar que seguim en una bona dinàmica i posar-nos en posicions de Champions. Quan guanyes fins i tot et veus més guapo."

Per afrontar la visita al camp del tretzè classificat, un Granada de Robert Moreno que fa sis partits que no perd, avisa del perill dels andalusos:

"Tinc molt bon record de Robert Moreno, el vaig tenir d'entrenador quan feia de segon de Luis Enrique. Va ser un staff fantàstic, també amb Poch, Valdés... es va crear un ambient molt bo. Aplico moltes coses que vaig aprendre aquella època."

Millora la infermeria

Després d'un inici d'any marcat per les baixes, el tècnic de Terrassa pot recuperar un mínim de vuit efectius, una situació que ha definit amb un poètic "ja veiem la llum al final del tunel".

"Compto amb pocs jugadors, fins ara he pogut escollir poc. L'alineació s'ha fet gairebé sola i a mi m'agradaria poder triar, que els onze que juguessin fessin més mèrits que els altres. El cert, però, és que de moment estic encantat amb tothom."

Xavi ha anunciat el més que possible retorn a la convocatòria de Memphis, amb problemes al bíceps femoral des de fa un mes, de qui ha lloat "la bona predisposició i implicació".

Luuk de Jong tornarà a l'equip després de complir sanció a la Copa, Lenglet i Umtiti s'han recuperat dels problemes estomacals i, en el capítol d'afectats per la covid, avui s'ha comunicat que Gavi, Dest, Balde i Abde s'han reincorporat a l'entrenament d'aquest divendres. Els tres primers han donat negatiu en l'últim test, mentre que l'extrem ha superat el virus, segons ha explicat Xavi, "perquè ja han passat els deu dies de quarantena".

Respecte al retorn d'una de les estrelles de l'equip, Ansu Fati, el míster té clar quin vol que sigui el dia del seu retorn als terrenys de joc.

Xavi durant la roda de premsa prèvia del Granada - Barça de Lliga
Xavi durant la roda de premsa prèvia del Granada-Barça de Lliga (EFE)

Coutinho, Dembélé, Jutglà...

Altres noms propis que han sortit a la sala de premsa, i que marquen l'actualitat de l'equip, han estat el cedit a l'Aston Villa Coutinho -"És un bon professional, diu molt d'ell que s'hagi abaixat el sou per facilitar la cessió"-, Nico i Gavi - "Volem que tinguin fitxa del primer equip, són una realitat, un és titular amb la selecció i Nico també acabarà sent internacional" -, Dembélé - "Va marcar diferències a Linares i seguirà sent part de la plantilla. El vam necessitar i va respondre" -i Ferran Jutglà- "És molt madur, comprèn el joc i ens està donant molt, té molts conceptes del joc de posició. La gent destaca els gols, però si no n'hagués marcat, també estaria fent un paper molt important".

Finalment, també ha tingut paraules per valorar el sorteig de Copa del Rei que els ha emparellat amb l'Athletic Club: "No hem tingut sort. Juguem en un camp difícil contra un equip amb un gran entrenador. Ens hauria agradat jugar a casa".

Abans d'encetar la segona volta a l'estadi de Los Cármenes, el primer equip fa un últim entrenament aquest divendres a les 18.00 a la ciutat esportiva.

Anar al contingut