Coutinho en un muntatge publicat divendres a les xarxes de l'Aston Villa
Coutinho anirà a l'Aston Villa per 20 milions
Barça

Les claus de la cessió de Coutinho: l'Aston Villa assumirà tota la seva fitxa

Finalment el brasiler ha accedit a abaixar-se el sou permetent al Barça estalviar-se la totalitat de la seva fitxa fins a final de temporada, un fet que acosta la inscripció de Ferran Torres

Actualitzat

El Barça ha aconseguit la sortida, encara que sigui fins al juny, d'un dels jugadors amb qui no comptava Xavi i que ocupaven un percentatge més gran de la massa salarial de l'equip. Philippe Coutinho jugarà fins al final de la temporada a l'Aston Villa gràcies a una operació en què ha estat clau la rebaixa de sou a què ha accedit finalment el jugador, responent a l'esforç que li demanava el conjunt de Birmingham.

Aquest gest del brasiler permetrà que l'equip anglès es faci càrrec de la totalitat de la seva fitxa, d'aquí fins a final de temporada. D'aquesta manera, estalviant-se una de les fitxes més costoses de la plantilla (16 milions), el Barça és més aprop d'aconsseguir la inscripció del seu últim reforç al mercat d'hivern Ferran Torres.

L'acord inclou una opció de compra no obligatòria d'uns 40 milions d'euros i està subjecte al resultat de la revisió mèdica i a que obtingui el permís de treball. Coutinho va donar positiu de covid-19 el passat 30 de desembre. En funció de la seva recuperació viatjarà a Anglaterra per concloure tots els tràmits. 

Aquest moviment no garanteix automàticament la inscripció de Ferran Torres, però l'acosta molt.

Coutinho, el fitxatge més car de la història del Barça, va arribar al club blaugrana procedent del Liverpool el gener del 2017. Però, tot i uns inicis prometedors, no ha pogut arribar a justificar mai els 135 milions d'euros que el Liverpool va percebre per ell. Amb el Barça, l'internacional brasiler ha jugat 106 partits oficials, i ha marcat 26 gols. La segona part de la temporada 2019-20 ja va anar cedit al Bayern de Munic.

El moviment també beneficia el jugador, que quan falta menys d'un any per al Mundial de Qatar, espera tenir prou continuïtat de joc per no perdre les opcions d'entrar en les convocatòries de la selecció brasilera.

Anar al contingut