Enea Bastianini durant el Gran Premi de França
Enea Bastianini durant el Gran Premi de França (Reuters)
MotoGP

Bastianini guanya a Le Mans i Aleix Espargaró torna a fer podi

El de Granollers ha superat Quartararo en la lluita per la tercera posició i es posa a només quatre punts del líder del Mundial

Redacció Esport3Actualitzat

Enea Bastianini ha tornat a demostrar el seu potencial amb una victòria d'autoritat a Le Mans. Les Ducati han dominat des de l'inici el Gran Premi de França, amb Pecco Bagnaia defensant la pole i el seu company Jack Miller a la segona posició. L'italià i l'australià han imposat un alt ritme que ha costat molt de seguir als rivals.

En una sortida de pista, Àlex Rins deia adeu a la lluita. El català ha protagonitzat la primera caiguda de la tarda. Més tard, l'altre pilot de Suzuki també anava a terra a l'últim revolt del circuit quan era quart. La caiguda ha trencat el grup capdavanter i Enea Bastianini ha aprofitat per situar-se segon. Ell i Bagnaia han obert espai respecte de Miller, que rodava tercer a més de mig segon d'Espargaró i Quartararo.

A falta de set voltes per al final de la cursa, Bastianini ha llançat el primer atac al seu compatriota. A la lluita, Bagnaia ha perdut el control de la seva Ducati i ha caigut al mateix revolt que Joan Mir. S'ha obert llavors una opció de podi per a Espargaró i Quartararo, que s'ha endut el pilot de Granollers. És el seu quart podi de la temporada i el tercer consecutiu, primera vegada a la història que ho aconsegueix un pilot d'Aprilia.

Per darrere, Marc Márquez ha tingut problemes per seguir el ritme dels líders i ha anat de més a menys. El cerverí no ha pogut enganxar-se a Fabio Quartararo i s'ha estancat a la setena posició. Finalment, Johann Zarco ha superat el d'Honda i, gràcies a les caigudes, ha acabat sisè. Márquez, però, ha protagonitzat un doble avançament increïble a Quartararo i Nakagami.

Al final, Bastianini no ha tingut rival i s'ha imposat a Le Mans, i ha aconseguit així la tercera victòria de la temporada. L'italià es posa a vuit punts del líder de la general, el francès Fabio Quartararo, que veu com d'Espargaró només l'en separen quatre.


El resultat del Gran Premi de França

Anar al contingut