El Barça tanca amb derrota una temporada per oblidar (0-2)

Dia de comiats a l'equip de Xavi Hernández, que tanca la competició davant un rival que vol adjudicar-se l'última plaça europea en joc

Xavi LemusActualitzat

El Barça ha perdut per 0 a 2 contra el Vila-real al Camp nou en l'últim partit de la temporada 2021/2022.

El Barça ha sortit amb certa intensitat, dominant el joc i provant de generar perill a l'àrea del Vila-Real. Així en tan sols sis minuts ja havia aconseguit generar dues oportunitats a través d'Adama i Ferran Torres. El davanter valencià també feia poc després una centrada que no trobava per ben poc el peu de Frenkie de Jong. Unes accions a les quals s'hi sumava Sergio Busquets amb un xut en el minut 19 des de fora de l'àrea que sortia ben a prop de la porteria de Rulli. Però a partir d'aquest moment, el Barça ha afluixat i el Vila-Real s'ha trobat còmode en defensa. Enmig de minuts sense res destacat ha arribat l'oportunitat dels groguets quan trobaven un forat a la banda esquerra, defensada per Alves, i l'entrada de Pedraza es convertia en el zero a un. Era el minut 40. La resposta blaugrana era un potent xut de Ferran Torres que refusava Rulli. Amb avantatge dels de la Plana s'arribava al descans.

El segon temps no ha ajudat gaire a millorar la imatge del conjunt barcelonista. I, per més inri, una pífia sideral d'Adama, que convertia un refús en defensa en una assistència, permetia a Moi Gomez fer el zero a dos. Era el minut 54. Xavi movia peces i feia entrar a Ansu i Dembélé per Adama i Aubameyang. Precisament era Ansu Fati el protagonista en el minut 72 d'una jugada que acabava en gol de Frenkie de Jong però que anulaven per fora de joc previ del davanter culer. Un petit miratge en un final de partit per oblidar, com la temporada. Final de curs futbolístic amb derrota i la sensació que calen millorar moltes coses perque el Barça torni a competir pels grans títols.