Xavi i Johan, junts en un acte de la Fundació Cruyff (@FundacionCruyff)
Xavi i Johan, junts en un acte de la Fundació Cruyff (@FundacionCruyff)
Barça

Els consells de Johan Cruyff a Xavi per ser entrenador del Barça

El documental "L'últim partit", en homenatge a Cruyff, recull una conversa molt distesa entre l'exentrenador blaugrana i un jove Xavi Hernández

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi i Johan, dos homes de futbol, dos apassionats. Es podrien passar hores i hores parlant sobre la pilota. El documental "L'últim partit", en homenatge als 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya i emès a TV3 l'any 2014, els va fer coincidir. En una trobada força distesa, l'exentrenador blaugrana ja va advertir l'egarenc si mai tenia decidit fer el salt a les banquetes.

"Per sobreviure, has d'enviar el president a fer punyetes. Que no s'hi fiqui."

 

Aleshores, Xavi encara estava en actiu al Barça. Li quedava lluny, segurament, el canvi de rol, tot i que ja apuntava maneres. Les lliçons de Johan Cruyff, però, devien ser un bon aprentatge.

 

"Si hi ha un jugador que et molesta perquè no fa el que toca, l'has de liquidar. Si no pots, viu bé i agafa el segon equip. Ser el primer entrenador no és agradable. Si tens la força mental, pots ser entrenador d'un equip gran com el Barça, el Manchester United o l'Ajax."

Anys més tard, en el programa "Parlem de futbol", Xavi també va exposar a Ricard Torquemada la seva filosofia com a entrenador.

 

 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut