Clàudia Pina celebra el seu gol al Madrid a la Lliga de Campiones amb un petò a l'escut
Clàudia Pina celebra el seu gol al Madrid a la Lliga de Campiones amb un petò a l'escut (Reuters)
FUTBOL

Els 10 dies fantàstics del Barça contra el Madrid: 12-1 en tres clàssics

Tant l'equip femení com el masculí han superat amb claredat l'etern rival

Sergi PuyActualitzat

10 dies de somni per als aficionats del FC Barcelona i de malson per als del Reial Madrid. Ni el culer més optimista podia imaginar-se que un dia celebraria una ratxa així en els clàssics: tres victòries en deu dies, amb 12 gols blaugrana i només un de madridista. Tant l'equip masculí com l'equip femení han atropellat l'etern rival.

Les tres victòries han estat icòniques. La primera va arribar el diumenge 13 de març. L'escenari era l'ideal. L'equip de Jonatan Giráldez havia de guanyar al Reial Madrid per celebrar el títol de Lliga davant la seva afició. I així va ser. De fet, les blaugrana no en van tenir prou de guanyar i aixecar el títol, sinó que van arrodonir la jornada amb una maneta extraordinària. Alexia Putellas va fer un doblet, Peter es va marcar en pròpia porteria i Hermoso i Guijarro també van perforar la porteria rival. El Johan Cruyff va ser una festa.

Les blaugrana van celebrar el títol de Lliga al Johan Cruyff
Les blaugrana van celebrar el títol de lliga al Johan Cruyff (FCB)

Si bé el Barça femení havia mostrat la seva superioritat davant del Madrid al llarg de la temporada, l'equip masculí havia anat sempre a remolc dels blancs. Ningú s'esperava una golejada blaugrana al Santiago Bernabéu, però els homes de Xavi Hernández van oferir un vespre històric a la seva afició. Van caure quatre gols, i n'haurien estat molts més si no hagués estat per la gran actuació de Courtois sota pals. Aubameyang, Araujo i Ferran Torres van firmar les dianes.

L'últim clàssic d'aquesta sèrie de partits en només deu dies tenia lloc a la Lliga de Campiones per primer cop a la història. Les madridistes han superat les expectatives i han aconseguir marxar al descans amb avantatge al marcador. Les blaugranes semblaven tocades, però han aconseguit reaccionar. I de quina manera. Putellas ha empatat el matx des del punt de penal, Clàudia Pina ha fet l'1-2 i de nou la millor jugadora del món, Alèxia Putellas, ha marcat l'1-3 definitiu.

10 dies d'autèntica bogeria blaugrana que poden tenir continuïtat el dimecres 30 de març. El Barça femení tornarà a jugar contra el Madrid en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, en un Camp Nou que es preveu ple de gom a gom.

ARXIVAT A:
El Clàssic
Anar al contingut