Marlos celebra un dels gols de la victòria del Xakhtar contra el Reial Madrid (Reuters)

El Reial Madrid torna a perdre contra el Xakhtar i es complica els vuitens de final (2 -0)

L'equip ucraïnès ha dominat el segon temps i ha endossat una segona derrota als blancs en pocs dies

Imma PedemonteActualitzat

El Reial Madrid té la negra, en aquesta Champions, amb el Xakhtar Donetsk. Ja va perdre al Bernabéu per 2 a 3 contra els ucraïnesos i avui ha tornat a sortir derrotat del camp de Xakhtar, per 2 a 0. Els vuitens de final es compliquen, ara que Reial Madrid i Xakhtar estan empatats a 7 punts.

Marco Asensio ha començat molt actiu, amb un xut al pal en el minut 5.  El Madrid es mostrava més àvid de porteria, però una entrada de Varane a Junior Moraes ha refredat el ritme. El jugador del Xakhtar ha estat cinc minuts recuperant-se, fins i tot ha abandonat momentàniament el camp, i al final ha hagut de ser substituït per Dentinho perquè continuava coix. A l'equip de Zidane li ha costat tornar a entrar en matèria, però novament ha assetjat la porteria d'Anatoli Trubin.  Marco Asensio l'ha enviat massa alta, i tampoc han afinat la punteria ni el recuperat Benzema ni Nacho. El Xakhtar s'ha anat tancant al darrera. La neu que ha començat a caure, amb una temperatura d'1 sota zero al camp,  ha estat la protagonista dels últims minuts de la primera part.

A la represa, ja sense neu, Benzema ha fet una centrada que Nacho, de cap, no ha pogut encarar cap a la porteria. La resposta del Xakhtar, que ha sortit amb més dinamisme, s'ha traduït en la primera oportunitat clara. Courtois ha salvat un xut de Taison absolutament perillós. Era un avís clar i, poc després, en el minut 57, una centrada de Stepanenko l'ha aprofitat molt bé el brasiler Dentinho per fer l' 1 a 0, davant la desconexió total de la defensa blanca. El Xakhtar de Luis Castro no havia inquietat el Madrid fins aquest moment, però ha tornat a fer-ho a través d'accions de Kovalenko i Tete, que aquesta vegada sí que ha controlat Courtois. No ha pogut fer res, en canvi, en la contra del conjunt ucrainès, en el minut 82, que ha acabat amb un xut ajustat al pal de Manor Solomon. Era el 2 a 0.

El domini del Xakhtar en els últims minuts ha estat total. No hi ha hagut reacció blanca. El Madrid, molt irregular aquesta temporada, no ha pogut treure cap rendiment d'aquesta visita europea.

L'Inter dona vida al Madrid (2-3)

L'Inter manté les opcions de jugar els vuitens gràcies a la victòria al camp del líder del grup, el Borussia Mönchengladbach. Els italians s'han avançat gràcies a un gol de Darmian. Però en el temps afegit de la primera part, Plea ha empatat per a un Borussia que ha perdut l'oportunitat de sentenciar el grup. L'Inter ha sortit amb la directa després del descans i Lukaku, amb dos gols, ha posat els italians amb un avantatge que ja ha estat inabastable per als locals. El segon gol de Plea ha acabat sent insuficient per al Borussia. La victòria de l'Inter fa que el Madrid torni a dependre d'ell mateix per classificar-se en l'última jornada, quan rebrà a Valdebebas el conjunt alemany.

Lukaku ha fet dos dels tres gols de la victòria de l'Inter (EFE/EPA/Sascha Steinbach) (EFE/EPA/Sascha Steinbach)