Rugbi

El Mundial de rugbi arrenca al Japó amb Nova Zelanda com a gran favorita per revalidar el títol

Aquesta competició començarà amb un partit entre la selecció amfitriona i Rússia i està considerada com el tercer esdeveniment esportiu que més audiència i expectació aixeca a tot el planeta, només darrere del Mundial de futbol i els Jocs Olímpics

Actualitzat

Aquest divendres comença a Tòquio el Mundial de rugbi, considerat com el tercer esdeveniment esportiu que més audiència i expectació aixeca a tot el planeta, només al darrere del Mundial de futbol i els Jocs Olímpics. Un torneig que per primer cop es disputarà al Japó i que torna a tenir la selecció de Nova Zelanda com a favorita, tot i que potser no tan clarament com ara fa 4 anys.

A tres quarts d'una del migdia hora catalana arrenca el Mundial de rugbi del Japó, amb el partit que jugaran al Tòquio Stadium la selecció amfitriona i Rússia. Una competició que s'allargarà fins al 2 de novembre i que es calcula que tindrà una audiència acumulada a tot el món de més de 4.000 milions d'espectadors de més de 250 països. I és que per bé que a Catalunya el rugbi és un esport amb una certa tradició no té el seguiment massiu que té en altres països com ara França, l'Argentina, la Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Austràlia, Sud-àfrica o Nova Zelanda.

Els neozelandesos, coneguts com els All Blacks tornen a ser els favorits per endur-se un títol que han guanyat ja quatre vegades, les dues últimes de forma consecutiva tot i que aquest cop no arriben en el seu moment més dolç de forma després d'haver perdut amb Austràlia a Sidney ara fa unes setmanes i d'haver empatat a casa amb Sud-àfrica arrabassant-los el torneig del Rugby Championship que juguen cada any els equips de l'hemisferi sud.

Tot i això, el capità dels All Blacks, Kieran Read treu transcendència a aquest fet. Per la seva banda, el seleccionador neozelandès Steve Hansen també mira de treure pressió al seu equip no només pel que representen els All Blacks per al seu país sinó també per l'esport del rugbi a escala mundial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut