Premier League

El govern britànic prepara una revolució a la Premier League per la temporada 24-25

Anglaterra pren mesures a favor de les aficonats al futbol i els seus clubs

Redacció Esport3Actualitzat

El govern britànic publicarà la setmana que ve el pla de reforma que pretén canviar el futbol anglès de dalt a baix. 

Segons The Sun, la nova normativa impedirà que entrin nous propietaris a la lliga que no siguin capaços de provar d'on prové la seva fortuna, per evitar casos com el de Roman Abramovich.

A més, els aficionats, que fins ara no tenien cap control en la presa de decisions dels clubs, a partir d'ara podran aturar moviments com el canvi de disseny de les samarretes o de l'escut.

Segons documents filtrats als quals ha tingut accés el diari The Sun, les novetats inclouen aquestes principals novetats:

  • Major control als nous propietaris de clubs
  • Donar més veu als aficionats a l'hora de prendre decisions
  • Creació d'un organisme que supervisi les transaccions econòmiques
  • Prohibició d'unir-se a lligues externes, com la Superlliga

 


Més control als propietaris

Segons The Sun, la nova normativa impedirà que entrin nous propietaris a la lliga que no siguin capaços de provar d'on prové la seva fortuna, per evitar casos com el de Roman Abramovich arran de la invasió russa a Ucraïna.

També s'introduirà un nou test als propietaris que tindrà en compte aspectes que fins ara no s'havien contemplat, com, per exemple, el respecte als drets humans, en aquest cas per evitar situacions com quan l'any passat el fons d'inversió de l'Aràbia Saudita va intentar comprar el Newcastle.


Els aficionats tindran més veu

Pel que fa als aficionats, que fins ara no tenien cap control en la presa de decisions dels clubs, a partir d'ara podran aturar moviments com el canvi de disseny de les samarretes o de l'escut.


Creació d'un òrgan regulador

La resta de normatives també tenen com a objectiu crear un òrgan regulador independent, finançat pels impostos dels clubs, i que serà l'encarregat de decidir si els nous propietaris són aptes per a un club, si els aficionats tenen prou protagonisme i evitar que els equips s'uneixin a noves competicions, com, per exemple, la Superlliga.

Amb aquesta legislació es vol evitar que hi hagi col·lapses econòmics com els que han portat 60 clubs a declarar-se en fallida des del 1992. Totes aquestes normes es preveu que entrin en vigor la temporada 2024/25.

Anar al contingut