Ante Tomic lluita pel rebot

El FC Barcelona Lassa bat contra l'Olympiacos el seu rècord negatiu d'anotació a l'Eurolliga (59-52)

Els blaugrana han mostrat a Atenes molt poc encert en atac i poca habilitat per evitar les pilotes perdudes (16). Davant una defensa ben armada com la grega, raons suficients per perdre i per aconseguir la seva pitjor anotació històrica a l'Eurolliga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha encaixat la seva tercera derrota a l'Eurolliga després de perdre 59 a 52 a la pista de l'Olympiacos d'Atenes. En un partit de defenses fortes i pocs punts, els blaugrana no han sabut trobar forats en el plantejament tàctic del seu rival ni un líder amb l'encert necessari per conduir la remuntada en un partit d'una anotació molt baixa. Els barcelonistes només han sumat 9 punts en el segon quart, el seu rècord negatiu en aquesta Eurolliga en els set partits que ha disputat fins ara. I han acabat el matx amb 52, el seu pitjor registre històric des de l'anterior a l'Eurolliga, 55.

Jonathan Holmes (13 punts, 9 rebots), en la seva adaptació meteòrica a l'equip a la difícil pista del Pireu. Seva ha estat la primera cistella del matx, un triple. Com a la Lliga Endesa a la pista de l'UCAM Múrcia, el nord-americà ha estat un dels més destacats de l'equip en els primers minuts, juntament amb un Ante Tomic que ha fet dues faltes en només 5 minuts i s'ha carregat molt ràpid de faltes.

Els grecs, liderats per Vassilis Spanoulis (15 punts, 6 assistències), han assolit el liderat en el marcador amb els seus primers triples (16-9), per tancar el primer quart guanyant 21-16. En el segon quart, amb Tyrese Rice (11 punts, 4 de 17 en els llançaments de camp) a la banqueta, els blaugrana han tingut molts problemes per fer circular la pilota davant la bona defensa rival. Després d'un quart de baixa anotació, al descans, el resultat era de 32 a 25.

Spanoulis ha obert la segona meitat amb un triple. Amb el seu rival totalment perdut, Vangelis Mantzaris ha establert al contraatac una màxima diferència d'11 punts per als grecs, 39 a 28. Un Rice perdut fins llavors ha despertat amb tres bones jugades en atac (assistència a Dorsey, penetració i falta forçada que li ha donat 2 tirs lliures), però el seu bon moment no ha tingut continuïtat i els locals han recuperat la renda per tancar aquests 10 minuts. 49-38. Ja a l'últim quart, el Barça ha amagat amb la remuntada en els últims 3 minuts del matx, però l'Olympiacos ha sabut aguantar perfectament l'última embranzida visitant liderada per Holmes.