El FC Barcelona goleja amb contundència el Las Palmas i Aleix Vidal es reivindica amb un gol (5-0)

El FC Barcelona ha dominat clarament l'equip canari i -aquesta vegada, sí- el seu domini s'ha traduït en gols. Fins a cinc, dos de Luis Suárez i els altres, de Leo Messi, Arda Turan i el més aplaudit de la tarda, Aleix Vidal

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha tancat amb una victòria la visita al Camp Nou del Las Palmas (5-0) i espera la resolució del partit que enfronta diumenge els dos equips que el precedien en la classificació en l'inici de la jornada 18 de Lliga, Reial Madrid i Sevilla. Luis Enrique ha presentat un onze inicial atípic, amb moltes rotacions, que ha donat a Aleix Vidal una nova oportunitat per reivindicar-se. El primer gol del FC Barcelona, en el minut 14, neix d'una combinació entre el català i André Gomes. El portuguès ha arribat fins a la línia de fons i la seva passada enrere l'ha convertit en gol Luis Suárez, el tretzè de l'uruguaià en la Lliga. El Barça, pressionant bé, ha impedit als canaris desenvolupar el seu joc generant a la vegada moltes ocasions de gol.

Després d'una gran jugada individual de Leo Messi dins l'àrea, Rafinha ha xutat massa creuat en el minut 20. André Gomes ha tingut dues oportunitats per marcar, en els minuts 24 i 31. En la primera, el porter Javi Varas ha aturat la pilota i, en la segona, després d'un bon control d'una passada de Sergio Busquets, ha xutat alt des del punt de penal. En el minut 33, Rafinha no ha arribat a una passada de la mort de Messi. En el 42, l'argentí ha estat a punt d'encadenar el seu quart partit consecutiu marcant un gol de falta, però una gran intervenció de Varas ho ha evitat. Just abans del descans, el porter canari ha salvat el gol en un mà a mà amb Messi després d'una pilota recuperada pel davanter al central Aythami.

Tres gols del Barça en set minuts

La Unió Esportiva Las Palmas s'ha deixat veure una mica més en atac en el començament de la segona part, tot i que el seu principal davanter, Kevin-Price Boateng, no ha aconseguit cap rematada còmoda. Aquesta alegria ofensiva visitant s'ha acabat en el minut 52, quan Varas no ha aconseguit desviar una centrada de Rafinha. La pilota ha quedat morta a l'àrea i Messi, molt atent, l'ha enviat al fons de la xarxa i ha aconseguit el seu catorzè gol. En el 57, amb un xut precís i molt ben col·locat, Suárez ha tornat a empatar amb l'argentí al capdamunt de la classificació de màxims golejadors de la Primera Divisió. Dos minuts més tard, l'uruguaià no ha pogut batre Varas en el mà a mà després d'una gran passada de Messi, però Turan, molt atent, ha aprofitat el rebuig per fer el 4 a 0.

En el minut 61, André Gomes ha deixat el seu lloc al camp a Ivan Rakitic. En el minut 68, qui ha marxat ha estat Luis Suárez, substituït per Paco Alcácer. I en el 73, en l'últim canvi de Luis Enrique, Jéremy Mathieu ha rellevat Sergio Busquets. El francès ha reaparegut després d'una llarga absència (no competia des del mes d'octubre). Ter Stegen no ha fet la seva primera aturada del partit fins al minut 75, força còmoda, davant un xut de Boateng. En el minut 80 ha arribat el gol més celebrat de la nit, el d'Aleix Vidal, després de l'assistència de Paco Alcácer. El primer gol del català amb la samarreta blaugrana. Alcácer també ha tingut la seva ocasió, en el minut 82, però no ha aconseguit rematar de manera nítida la pilota.