Waterpolo

Esperança per al CN Barcelona, la LEN estudia una nova resolució

La surrealista última jornada del grup A de la LEN Euro Cup no té desenllaç definitiu. Àngel Moliner, pròxim president del Comitè Tècnic de Waterpolo de la LEN, ha dit a Esport3 que tenen noves informacions sobre l'alineació indeguda del Zuglo hongarès contra el Tourcoing de França. El partit jugat a les 9, s'havia repetit 4 hores més tard amb un resultat que eliminava el CN Barcelona

Xevi BardoletActualitzat

La LEN, l'organisme que organitza l'Euro Cup de waterpolo, ha decidit que no dona per feta l'eliminació del CN Barcelona. Àngel Moliner, reconegut exàrbitre olímpic i que al gener serà el nou president del Comitè Tècnic de Waterpolo de la LEN, ho ha dit als micròfons d'Esport 3.

"La repetició del partit entre el Tourcoing i el Zuglo s'ha produït arran d'unes informacions. Després han arribat unes altres informacions complementàries, que fan reconsiderar el cas. Ara mateix a la web de la LEN el partit no dona cap resultat, sinó que queda com a pendent. "

 

"El reglament de waterpolo diu clarament que el número 1 i el 13 han de ser porters i han de dur casquet vermell. Cal veure si l'error és tècnic, amb responsabilitat dels àrbitres i del delegat de la LEN o hi ha una alineació voluntàriament indeguda amb responsabilitat del Zuglo."

 

El CN Barcelona doncs, pot ser encara equip de vuitens de final. Un club, que ha clamat al cel després del què ha succeït a la seva pròpia piscina. Ho expresava l'exentrenador Toni Esteller, ara representant insitucional del club.

 

"Hi ha una infracció que no pot quedar impune. La ignorància no t'eximeix de res. No pot ser que un equip que fa una infracció torni a jugar un partit de waterpolo. I els que hem complert amb la llei, quedem fora."

 

Moments de màxima tensió a la piscina de la Nova Escullera (@waterpoling)

 

La surrealista jornada a la Nova Escullera

El Barcelona necessitava que el partit entre el Tourcoing i el BVSC Zuglo, jugat a primera hora, no acabés amb empat a 13 o més gols. I així ha estat. El Zuglo ha vençut per 6 a 7. Però l'equip hongarès ha fet servir el dorsal 13 per un jugador i no per un porter, en contra del què marca la normativa. Semblava que els hongaresos quedarien desqualificats per alineació indeguda.

A la Nova Escullera hi ha hagut molta tensió, amb pressions i amenaces de l'expedició del Zuglo cap al delegat de la LEN. I finalment l'organisme europeu ha decidit que un partit jugat a les 9 del matí es tornaria a disputar a la 1 del migdia.

Just abans de la repetició, el CN Barcelona ha fet la feina i ha vençut el Panionios grec per 15 a 5. Però l'equip de Víctor González sabia que després podia passar el pitjor: un empat a 13 o més gols entre el Tourcoing i el Zuglo que els deixés fora de les dues primeres places. Els pronòstics s'han acomplert, i en el partit de la repetició, francesos i hongaresos han empatat a 15.

El Mediterrani, classificat

A Itàlia, el CE Mediterrani s'ha classificat després de derrotar el Potsdam alemany per 7 a 14. A Sabadell, l'equip vallesà, que ja estava classificat ahir, passa com a primer de grup després de vèncer el Dinamo de Moscou (12-7). El Terrassa, en canvi, queda fora després de sumar la tercera derrota a la bombolla de Szolnoki, 9 a 10 davant l'Estrasburg.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut