Michele Scarponi
Michele Scarponi, al Giro d'Itàlia, l'any 2011 (Reuters)
Ciclisme

El campió italià Michele Scarponi mor en un atropellament mentre s'entrenava

El veterà ciclista de 37 anys va ser el vencedor del Giro d'Itàlia i de la Volta a Catalunya l'any 2011, després que Alberto Contador va ser desqualificat per dopatge en totes dues rondes

Actualitzat

El ciclista Michele Scarponi ha mort aquest dissabte al matí víctima d'un atropellament mentre s'entrenava a Filottrano, la seva localitat natal, a la província italiana d'Ancona.

El corredor de l'Astana ha xocat frontalment amb un camió i s'ha fet ferides tan greus que els serveis d'emergència no han pogut fer res per salvar-li la vida en arribar al lloc de l'accident. Els fets han passat en una cruïlla de carrers a la mateixa ciutat i s'ha donat el cas que el mateix conductor del camió coneixia Scarponi i ha estat qui ha trucat a emergències, que ha enviat un helicòpter.

Scarponi, als 37 anys, es mantenia en actiu i en bona forma tot i ser un dels professionals més veterans del circuit internacional. Aquesta mateixa setmana havia guanyat una etapa del Tour del Alps i se'l considerava entre els favorits per al Giro 2017.

Precisament, el seu èxit més important va ser al Giro d'Itàlia del 2011, un títol que se li va atorgar després que Alberto Contador, que havia estat el primer, va acabar desqualificat per dopatge. Aquell any va ser el millor de la seva carrera. A més, va guanyar la Volta a Catalunya (també després de l'afer Contador) i el Giro del Trentino.

Al llarg de la seva carrera mai va deixar de tenir èxits puntuals. En el seu palmarès hi ha nombroses victòries d'etapa en el mateix Giro, o en la Tirrè-Adriàtic. També va guanyar tres vegades la Settimana Ciclistica Lombarda.

Anar al contingut