Emre Can ha estat l'autor del gol de la victòria del Bayern. (Foto: Reuters)

El Bayern supera el Friburg a mig gas amb un solitari gol d'Emre Can i un onze farcit de suplents (1-0)

El Bayern de Munic, amb només un titular de l'equip que va golejar el Barça a l'anada de les semifinals de Lliga de Campions, ha superat per la mínima el Friburg a l'Allianz Arena. Emre Can, en el minut 35, ha fet l'únic gol del partit, que ha permès al conjunt bavarès sumar la 14a victòria consecutiva abans d'afrontar la visita al Camp Nou.

El Bayern de Munic, amb només un titular de l'equip que va golejar el Barça a l'anada de les semifinals de Lliga de Campions, ha superat per la mínima el Friburg a l'Allianz Arena. Emre Can, en el minut 35, ha fet l'únic gol del partit que ha permès al conjunt bavarès sumar la 14a victòria consecutiva abans d'afrontar la visita al Camp Nou.

Jupp Heynckes ha reservat gairebé tots els titulars per rebre un aspirant a jugar la pròxima Champions. Neuer, Dante, Alaba, Javi Martínez, Ribéry, Robben, Mario Gómez han format la banqueta, i Schweinsteiger, Müller i Lahm han quedat fora de la convocatòria.

El Bayern ha controlat el partit des del començament, amb un 70 per cent de possessió, però ha deixat madurar el partit. Davant un Friburg a l'expectativa, els de Heynckes no han creat perill fins al minut 17, en una acció de Xherdan Shaqiri que no ha trobat rematador. El suís d'origen albanès ha estat el més actiu ofensivament a l'inici i també ha intentat sorprendre Oliver Baumann després d'un toc de Mario Mandzukic. Però quan els de Brisgòvia han fet pessigolles a un Bayern a mig gas, amb una acció de l'alsacià Jonathan Schmid, els bavaresos han reaccionat per avançar-se en el marcador. El primer avís, en una pujada de Diego Contento, en el minut 31. I en el minut 35, l'1-0. Falta que pica Xherdan Shaqiri i Emre Can pentina molt lleugerament, just per obrir el marcador en la seva tercera aparició de la temporada.

El domini bavarès sobre el partit s'ha fet evident també a l'inici de la segona meitat, amb dues ocasions de Pizarro gairebé consecutives, i també ha perdonat Mario Mandzukic, que ha intentat sorprendre Baumann amb una vaselina que ha llepat el travesser. Els de Heynckes no aconseguien, però, liquidar el partit, i tot i que el Friburg s'estava mostrant molt innocent, com demostra una rematada tova de cap de Caligiuri, Heynckes ha donat entrada a Ribéry i Mario Gómez per mirar d'obtenir el gol de la tranquil·litat. "El granadí de Riedlingen" ha tingut fins a tres oportunitats per liquidar el partit, però el seu desencert, afegit a la innocència del Friburg, ha fet que el Bayern hagi acabat signant una de les derrotes menys brillants de la temporada abans de visitar el Camp Nou.