Copa

El Barça sua de valent per trencar la maledicció d'Anoeta i supera la Reial Societat per la mínima i de penal (0-1)

Els bascos no han posat les coses gens fàcils al Barça en un partit marcat per la contundència i les interrupcions

Oriol LlachActualitzat

El FC Barcelona ha aconseguit trencar la maledicció d'Anoeta i, per primer cop des del 2007, se'n torna cap a casa amb la victòria a la maleta. Un triomf molt important i que els blaugranes s'han hagut de treballar molt per aconseguir fer un pas per encaminar l'eliminatòria dels quarts de final de la Copa davant de la Reial Societat (0-1).

Els blaugranes s'han trobat el que s'esperaven, una Reial Societat valenta, agosarada i amb la intenció de disputar-loss la pilota sense cap mena de complexos

Al minut 19, Elustondo ha escombrat Neymar a dins de l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat a l'hora d'assenyalar penal. El mateix davanter brasiler s'ha encarregat de transformar la pena màxima.

Anoeta s'ha enrabiat, però el desavantatge no ha fet arronsar els braços als bascos i han mantingut la seva estratègia de pressions altes i jugant a disputar la possessió de la pilota que, en diversos moments l'han guanyada amb autoritat davant dels blaugranes.

Però els de Luis Enrique han sabut mantenir el control, mentre que, de mica en mica, els de Sant Sebastià han pujat la intensitat en el joc i això s'ha traduït en més contundència a sobre de la gespa. Leo Messi ha estat una de les principals víctimes de les puntades de peu i agafades de samarreta dels bascos. L'argentí ha reclamat a l'àrbitre que ensenyés alguna targeta groga i, segons després, l'ha vista ell per perdre temps en el llançament d'una falta. Un cop el col·legiat ha xiulat la mitja part, Leo Messi se n'ha anat directe cap a González González per demanar-li explicacions de forma irada.

A la represa, primer canvi en el Barça. André Gomes ha entrat per Andrés Iniesta, que no ha pogut continuar per unes molèsties en el soli de la cama esquerra. Els bascos, lluny d'afluixar, s'han abocat a l'atac aprofitant diverses imprecisions dels blaugranes en el mig del camp, mentre que el Barça, cansat, no acabava de trobar el camí per sentenciar el partit.

En els darrers minuts, fruit d'algunes imprecisions arbitrals, el partit s'ha escalfat de valent i la contundència en les faltes per part de tots dos equips s'ha instal·lat en el joc, que s'ha vist interromput en moltes ocasions. A la gespa, discussions constants entre jugadors i a la grada, mocadorada. El Barça se'n torna a casa amb una valuosa victòria, però amb l'eliminatòria per resoldre la setmana vinent al Camp Nou.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut