El Barça, sense Messi, derrota l'Hamburg (1-2) en l'estrena de l'era Tito Vilanova

Tret de sortida a l'era Tito Vilanova. El Barça 2012-2013 es va estrenar amb una victòria al camp de l'Hamburg per 1 a 2. Sense Messi, que es va quedar a Barcelona per precaució, els blaugranes van superar un rival inferior. Dani Alves i Gerard Deulofeu van firmar els gols de l'equip català. La mala notícia de l'amistós va ser la lesió de Muniesa.

Tret de sortida a l'era Tito Vilanova. El Barça 2012-2013 es va estrenar amb una victòria al camp de l'Hamburg per 1 a 2. Sense Messi, que es va quedar a Barcelona per precaució, els blaugranes van superar un rival inferior. Dani Alves i Gerard Deulofeu van firmar els gols de l'equip català.

Alves, primer golejador del Barça de Tito

Vuit futbolistes del primer equip (Pinto, Alves, Bartra, Mascherano, Adriano, Dos Santos, Alexis i Afellay) i tres del filial (Sergi Roberto, Espinosa i Deulofeu) van formar el primer onze titular de Vilanova. El Barça es va avançar ràpidament amb un bon xut d'Alves. El brasiler, que va polemitzar dilluns amb les seves declaracions, es va reivindicar amb el gol.

Empata Arslan i marca Deulofeu

L'Hamburg, que commemorava el 125è aniversari de la seva fundació, va començar a freqüentar l'àrea de Pinto i Arslan va empatar en el minut 20 en aprofitar el refús d'una rematada de Berg al travesser. Però, abans del descans, el Barça es va tornar a avançar en el marcador. Alves va robar una pilota al migcamp; Afellay (que va fer de fals 9) va fer lluir el porter local Adler, que va desviar la pilota, i Gerard Deulofeu va rematar l'1 a 2 a porteria buida.

Carrusel de canvis al descans. En el bàndol català, només Pinto i Sergi Roberto van continuar sobre el terreny de joc. Un jugador del primer equip, Muniesa, i vuit del Barça B (Balliu, Sergi Gómez, Planas, Ilie, Patric, Roman, Rafinha i Lobato) van trepitjar la gespa de l'Imtech Arena per disputar la segona part.

Lesió de Muniesa

La mala notícia de l'amistós va ser la lesió de Muniesa. El central lloretenc es va fer mal tot sol al genoll dret i va haver de marxar als vestidors. La primera valoració mèdica parla d'un possible trencament del lligament encreuat anterior del genoll dret. La temporada passada, en un amistós de pretemporada contra el Chivas, Muniesa també es va lesionar.

Després d'uns minuts en què els de Tito van jugar en inferioritat numèrica, l'àrbitre va permetre la reincorporació de Bartra. També va jugar Oier, que va permetre a Pinto descansar els últims 20 minuts.

Gairebé res destacable en una segona part que va anar perdent vistositat a mesura que passaven els minuts. El pròxim amistós del Barça serà dissabte 28 contra el Raja Casablanca (23.55, per TV3).