Suárez, que no marcava a la Lliga des del 5 d'abril, ha fet el 0-1 (EFE)

El Barça s'embutxaca el derbi contra l'Espanyol i continua immers en la lluita pel títol de Lliga (0-3)

Una errada de Jurado ha propiciat el primer gol de Luis Suárez, tot just començar la segona part. El segon ha començat amb una molt bona jugada de Messi que sorteja la defensa i la toca per Rakitic, que defineix. I el tercer se l'ha tornat a anotar l'uruguaià, que no marcava a la Lliga des del 5 d'abril.

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

L'Espanyol i el Barça es jugaven els objectius de la temporada en el derbi a Cornellà-el Prat, davant de 31.708 espectadors. Un derbi que s'han embutxacat els blaugrana amb dos gols, de Suárez i de Rakitic (0-2) i que manté el Barça com a líder provisional de la Lliga.

L'Espanyol ha començat el partit molt endollat, pressionant i atacant la porteria blaugrana; El Barça, amb problemes per fer circular la pilota amb fluïdesa. En el minut 5 de partit Jurado ha tingut la primera bona ocasió, però per desgràcia dels blanc-i-blaus el xut ha sortit desviat. Neymar també ha tingut la seva, però la rematada ha estat fàcilment bloquejada per David López (12').

El Barça mica a mica s'ha anat situant en el terreny de joc començant a fer mal amb l'atac posicional i dominant el joc al camp de l'Espanyol però amb dificultats a l'hora de generar gol. En el minut 39 ha arribat l'oportunitat més clara del Barça quan Sergi Roberto, després de la centrada de Neymar ha estat a punt de marcar amb un cop de cap, que finalment ha topat amb la xarxa lateral.

L'Espanyol ha començat a recular obligat pels atacs del Barça en els últims minuts de la primera part. El partit però ha arribat al descans en taules i sense gols (0-0).

Tot just començar la segona part ha arribat el primer gol del partit. Jurado ha estat el protagonista d'un gran error que ha suposat la diana de Luis Suárez. El blanc-i-blau ha fet una passada enrere que ha acabat a les botes de l'uruguaià, que ha encarat porteria sense fallar (0-1, minut 50). Suárez no marcava a la Lliga des del 5 d'abril, contra el Sevilla.

Neymar ha tingut una molt bona ocasió de deixar el partit ja encarat, en el minut 60, amb un xut de rosca que és desviat perfectament pel porter perico, Diego López, amb la punta dels dits. Ter Stegen també ha hagut d'actuar per blocar una ocasió de gol de Jurado en el minut 69.

A l'Espanyol li ha costat mantenir la pilota i el Barça ho ha aprofitat Rakitic per fer el segon, en el minut 76 (0-2). Messi sorteja la defensa perica, la toca per Rakitic que defineix perfectament amb l'esquerra amb un xut ras i creuat. I encara ha arribat el tercer, després d'un altre error d'Aarón que fa un misto i regala el gol a Luis Suárez (0-3), el 26è a la Lliga.

El derbi se l'ha emportat el Barça, que ha anat de més a menys, davant un Espanyol que ha pagat l'exigència física del partit i s'ha desinflat en els últims minuts.

Al final del partit l'RCD Espanyol ha informat que un aficionat ha entrat a l'estadi amb una pistola de fogueig i ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra.