El Barça no té pietat de la Reial Societat i es manté líder amb una nova exhibició (5-0)

El Barça es manté líder sòlid de Primera a ritme de rècord. L'equip blaugrana va golejar la Reial Societat per 5-0 en una nova demostració de força i suma la millor ratxa de tota la seva història, amb 21 partits invicte. David Villa va obrir la llauna en el minut 8 després d'una assistència de Pedro i a la mitja hora de partit Iniesta va fer el segon després d'una altra combinació amb el canari. Després del descans i gairebé sense temps perquè els aficionats tornessin a seure al Camp Nou, Leo Messi es va inventar una paret amb Dani Alves i va fer el tercer. I per arrodonir la festa blaugrana, de nou Messi i Bojan van culminar la golejada.

Els de Guardiola buscaven la novena victòria consecutiva a la Lliga i mantenir el liderat, i tot i que la Reial Societat va sortir a la gespa del Camp Nou disposada a plantar cara, la seva resistència va durar vuit minuts. El temps que va tardar el Barça a fer la primera combinació ràpida prop de l'àrea dels bascos. Una jugada que va acabar amb una assistència de Pedro per Villa, que va fer l'1-0 sense oposició, el novè gol de l'asturià a la Lliga.

A partir d'aquí, joc a plaer dels blaugranes, que si no van sentenciar el partit va ser per petits detalls, com una rematada de Messi salvada sota els pals per la defensa visitant, o una jugada en què Alves, a porteria buida, incomprensiblement, va fallar. El domini del Barça va ser demolidor i el segon va arribar en una altra combinació ràpida, i un altre cop Pedro en va ser protagonista, en aquesta ocasió deixant la pilota a Iniesta a l'espai perquè rematés amb un xut sec al primer pal.

Messi i Bojan culminen la "maneta"

Sense temps per pair l'entrepà del descans i quan molts aficionats encara no havien tingut temps de tornar als seients, Messi va fer el tercer culminant una paret màgica amb Dani Alves, incansable per la banda dreta i un autèntic malson per a la defensa donostiarra. Com a la primera part, el domini del Barça va ser absolut i les ocasions sobre la porteria de Bravo es van succeir una darrere l'altra mentre que Valdés va estar inèdit i es va convertir en un espectador de luxe. Un clar penal a Iniesta no xiulat, i rematades desviades, o fins i tot al pal, com una de Messi quan quedaven 12 minuts per al final.

Amb tot decidit, el públic del Camp Nou va esbroncar la sortida al terreny de joc de Tamudo, a qui encara no li perdonen els seus gols a l'estadi blaugrana quan era jugador de l'Espanyol. I quan tots els jugadors ja anaven caminant esperant el final, va sortir el que mai en té prou, Leo Messi, que va fer el que va voler amb la defensa de la Reial Societat per fer el quatre a zero, el seu dissetè gol en quinze jornades del campionat. Era el minut 87, i encara hi va haver temps perquè Bojan fes el cinquè quan es complia el 90. En les últimes quatre jornades del campionat, els de Guardiola han fet 21 gols, i no n'han encaixat cap. El líder, una vegada més, ha donat una lliçó magistral de futbol al Camp Nou i manté el liderat amb dos punts d'avantatge sobre el Reial Madrid abans d'afrontar el decisiu derbi de dissabte que ve contra l'Espanyol a Cornellà-el Prat.