Djokovic afronta un futur esportiu ple de dificultats si no es vacuna amb les dues dosis
Djokovic afronta un futur esportiu ple de dificultats si no es vacuna amb les dues dosis
TENIS

Djokovic es complica el futur esportiu

El tenista serbi pot perdre el número 1 del rànquing ATP, tindrà problemes per jugar als Estats Units i té prohibida l'entrada a Austràlia durant tres anys

Redacció Esport3Actualitzat

La situació esportiva en què ha quedat Novak Djokovic després de ser expulsat d'Austràlia és molt delicada. Per començar, el tenista serbi podria perdre el número 1 mundial si el rus Daniïl Medvédev o l'alemany Alexander Zverev acabessin guanyant l'Obert d'Austràlia que comença aquest dilluns. Però això no és tot. Si Djokovic no baixa del burro i s'acaba vacunant, els seus problemes es multiplicaran.

Mateix problema als Estats Units


Tot i que Austràlia és un dels estats que ha imposat les restriccions més dures per aturar la covid, no és pas l'únic que impedeix l'entrada als no vacunats. Als Estats Units, per exemple, la pauta completa també és obligatòria per als visitants estrangers. D'aquesta manera, si les coses no canvien, Djokovic es perdria els tres Masters 1000 que es juguen al país nord-americà (Indian Wells, Miami i Cincinatti) i l'últim Grand Slam de l'any, l'Obert dels Estats Units.

Més interrogants genera la seva presència a Wimbledon i a Roland Garros. Ara mateix la normativa del Regne Unit i de França permetria Djokovic visitar aquests països, però la controvèrsia està servida. Només cal recordar les declaracions del president francès, Emmanuel Macron, que va dir que tenia moltes ganes de "fotre" els no vacunats i que ho faria "a fons".

Tres anys sense poder entrar a Austràlia


Més a llarg termini, un problema molt important que haurà d'afrontar el tenista serbi és la prohibició d'entrar a Austràlia durant tres anys, després que el ministre de Migració, Alex Hawke, li retirés el visat per segona vegada. El nou cops campió de l'Obert d'Austràlia no podrà tornar al país fins al 2025, excepte "circumstàncies imperioses per als interessos d'Austràlia". 

Tot plegat, suposa una enorme cursa d'obstacles per a un Djokovic que està immers de ple en la lluita per convertir-se en el millor jugador masculí de la història del tenis. Ara mateix està empatat amb Federer i Nadal a 20 títols de Grand Slam, però, com hem vist, el serbi pot tenir moltes dificultats per continuar sumant.

 

Anar al contingut