futbol sala

Daniel Shiraishi: un brasiler molt japonès

És el comodí del Barça. Pot fer de tanca, d'ala i fins i tot de pivot. Daniel Shiraishi (Sao Paulo, 1986) és un brasiler d'origen japonès, internacional amb la canarinha i un altre exjugador de l'Inter que ha fet el salt al Palau Blaugrana. Shiraishi afronta aquesta setmana a Màlaga la seva primera Copa d'Espanya amb la samarreta del Barça, que es podrà veure per Esport3

Actualitzat

 

"La família Shiraishi ve de lluny, del Japó. El meu avi és japonès. Els seus pares van anar al Brasil a buscar-se la vida. Per això tinc moltes coses d'oriental. Una mica de la disciplina. Sempre intento fer les coses ben fetes. Soc una mica metòdic. És el meu costat japonès."

Daniel Shiraishi és un brasiler que no parla japonès però que és molt japonès. Internacional amb el Brasil, Shiraishi o "Japonés" com també se'l coneix, té curiositat per les seves arrels. En un estudi de la pintora japonesa Kaoru Hirose a Sitges, Shiraishi agafa el pinzell per practicar una tècnica molt estesa al país nipó: el sumi-e.

Després de guanyar-ho tot, dues Champions incloses, amb l'Inter, Daniel va canviar l'estiu passat Torrejón per Barcelona per continuar a dalt de tot:

"Pel meu cap passava això. És un nou cicle. Jo en vull ser part. El canvi del Barça va ser per això. Vaig veure l'equip molt bé, molt centrat en les competicions. Quan se li va exigir, va ser allà."


És el comodí d'Andreu Plaza. Pot ocupar tres posicions: tanca, ala o pivot. Fitxatge de rendiment immediat. La polivalència de Shiraishi és una carta de luxe per afrontar aquesta Copa:

"Són partits a vida o mort. Els detalls fan la diferència. Hem de tenir la guspira i la ment posada en cada partit."

 

Maleta a punt per començar la defensa del títol a Màlaga contra l'Osasuna de Rafa Usín (divendres, 19.00, Esport3). La intenció: tornar dilluns amb el trofeu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut