Els esportites es volen entrenar en igualtat de condicions
Els esportistes demanen igualtat al COE
Esports

Confusió en l'esport català davant del pla de desescalada

La Secretaria General de l'Esport i les federacions catalanes, desconcertades davant de la poca concreció del pla anunciat ahir pel govern espanyol

Enric Vilalta LópezActualitzat

La "transició cap a la nova normalitat" anunciada ahir per Pedro Sánchez presenta moltes incògnites en l'àmbit de l'esport català. Segons aquest pla, el dilluns dia 4 de maig els esportistes professionals i federats podran començar a entrenar-se de forma individual, i també preveu que "les lligues professionals puguin reprendre una activitat bàsica i sense contacte físic".

La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF) ha mostrat aquest dimecres el seu desconcert davant de "les nombroses llacunes i inconcrecions del pla, que generen tota mena de dubtes i confusió en el sector esportiu català".  En un comunicat, la SGEAF demana al govern espanyol, i en conceret al CSD, que aclareixi amb la màxima urgència com s'aplicarà aquest pla. I també: 

"Demanem que es permeti a la Generalitat de Catalunya la possibilitat d'exercir les competències exclusives en matèria d'Esport i Activitat Física per tal dirigir el retorn a la pràctica esportiva a Catalunya."

 

Les diferents federacions esportives catalanes estan analitzant la nova previsió de desescalada.  En aquest sentit, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) recomana esperar a saber-se'n tots els detalls abans de definir la seva línia d'actuació.

"Hem d'esperar a la publicació de l'instrument jurídic corresponent, que haurà d'articular aquesta nova fase de confinament per prendre les decisions organitzatives oportunes."

La impressió general és que el pla està pensat per ser aplicat als esports d'equip, amb lligues pendents d'acabar. Però, què passa amb els esports individuals? Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, veu molts punts foscos en aquest retorn a la normalitat.

"Els atletes de proves de ruta podran començar a entrenar dilluns. Però els que necessiten una pista d'entrenament no sabem quan podran tornar a la feina, perquè les instal·lacions són, majoritàriament, de titularitat municipal. Això complica les coses perquè dependrà de les decisions de cada ajuntament."

El que ja se sap és que aquesta fase 1 del pla, prevista pel dia 11 de maig, preveu la reobertura del CAR de Sant Cugat, però a mig gas i amb les màximes mesures de protecció. Només estaran disponibles les instal·lacions esportives, i únicament per als becats de la província de Barcelona. En aquesta fase no s'obriran ni la residència d'esportistes ni els serveis de restauració.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut