El decisiu Depay celebra el triomf d'Holanda. (Foto: Reuters)
Mundial

Austràlia perd, però fa patir Holanda fins al final (2-3)

Austràlia ha perdut 2 a 3, però ha obligat Holanda a oblidar-se ràpidament de la golejada que va aconseguir davant d'Espanya. Els australians, amb molta voluntat, han plantat cara a la selecció que dirigeix Louis van Gaal. Conscients que una derrota els deixava fora del Mundial, els oceànics han lluitat fins a l'últim segon per, com a mínim, forçar un empat

Austràlia ha perdut 2 a 3, però ha obligat Holanda a oblidar-se ràpidament de la golejada que va aconseguir davant d'Espanya. Els australians, amb molta voluntat, han plantat cara a la selecció que dirigeix Louis van Gaal. Conscients que una derrota els deixava fora del Mundial, han lluitat fins a l'últim segon per, com a mínim, forçar un empat. Després d'aquest triomf, Holanda té un peu i mig en la següent fase. El resultat del partit entre Espanya i Xile els pot donar la classificació definitiva.

Holanda ha sortit amb moltes precaucions mentre el seu rival, intentant desbordar per les bandes, no es mostrava tan tímid. Austràlia tenia la possessió de pilota en els minuts inicials. El panorama semblava canviar radicalment en el minut 20, quan Robben ha culminat una cavalcada des del mig camp amb un xut creuat dins l'àrea. Però, només treure de mig camp, Cahill ha empatat enganxant una volea espectacular. L'australià Bresciano, que estava donant molts problemes a la defensa holandesa, ha xutat per sobre del travesser en el minut 30.

En la segona meitat, Robbie van Persie ha vist la segona targeta groga del torneig, fet que el deixa fora de l'últim partit d'aquesta fase davant de Xile. En el minut 6 de la segona part l'àrbitre ha assenyalat penal contra Holanda per mans de Janmaat. Jedinak l'ha aprofitat per avançar Austràlia en el marcador. Van Persie només ha trigat tres minuts a tornar a empatar el partit després de rebre una bona assistència de Depay, que havia entrat en l'últim minut de la primera part per la lesió de Martins Indi, dins l'àrea.

Austràlia ha pogut marcar el tercer en una rematada amb el pit de Tommy Oar després d'una errada de la defensa rival, però en la jugada següent qui ha marcat ha estat Holanda, amb un potent xut des de la frontal de Depay en el minut 68. De Jong ha tingut una bona ocasió per sentenciar en el minut 74, però el porter Ryan ha tret una bona mà per evitar-ho. En els últims minuts, el partit s'ha trencat, amb els holandesos buscant el gol de la sentència i els australians el de la salvació. Cap dels dos l'ha trobat.