Anglaterra denuncia amenaces de la FIFA de restar-los punts pel braçalet One Love
Harry Kane no va portar el braçalet One Love al Mundial de Qatar (EFE)
Mundial 2022

Anglaterra denuncia amenaces de la FIFA de restar-los punts pel braçalet One Love

El director executiu de la federació anglesa ha denunciat pressions abans del partit contra l'Iran

Redacció Esport3Actualitzat

Després de set dies des que va començar el Mundial de Qatar, la prohibició de la FIFA als capitans dels equips a portar el braçalet One Love, per lluitar i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+, segueix portant cua.

En una entrevista amb ITV Sport, el director executiu de la FA, Mark Bullingham, ha manifestat que la FIFA els va informar a pocs minuts del partit inaugural de la Copa del Món que qualsevol jugador que portés un braçal en suport dels drets LGBTI+ s'enfrontaria a "il·limitades accions disciplinàries".

Bullingham ha explicat per què al partit inicial d'Anglaterra contra l'Iran, finalment el capità Harry Kane no va portar el braçal de l'arc de Sant Martí:

"És molt important entendre què va passar aquí. Volíem portar-lo i hi estàvem compromesos."

Però hores abans del partit van començar les pressions per part de la FIFA:

"Desafortunadament, dues hores abans del partit contra l'Iran, van venir aquí amb cinc àrbitres i ens van avisar que, com a mínim, qualsevol equip que dugués el braçal LGTBI s'enfrontaria a mesures disciplinàries il·limitades. No es tractava només de la multa i una targeta per al capità, sinó que ens podien restar punts".

"No podíem posar els jugadors en aquesta posició. Molts havien somiat jugar el Mundial des que eren joves. I, de sobte, era possible que no hi poguessin participar"

"Estem frustrats. Volíem mostrar el nostre suport a la comunitat LGTBI i no ho vam poder fer."

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut