Mundial 2022

L'amenaça de la FIFA té efecte: Anglaterra i sis països més renuncien al braçalet de l'arc de Sant Martí

Set federacions europees demanen als seus capitans que no el portin, un gest amb què s'exposarien a sanció

Redacció Esport3Actualitzat

Harry Kane havia de ser un dels noms de la segona jornada del Mundial. El capità d'Anglaterra havia avisat que portaria el braçal amb l'arc de Sant Martí amb permís de la FIFA o sense.

Pel davanter del Tottenham, visibilitzar l'opressió del col·lectiu LGTBIQ+ tant a Qatar com en territori del seu rival en el debut, l'Iran, passava per sobre de la sanció que el gest li podia suposar. No obstant això, les amenaces del màxim organisme del futbol, targetes grogues per als capitans, multes per a les federacions, han fet efecte.

Aquest dilluns una declaració conjunta de set federacions europees --Anglaterra, Gal·les, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, els Països Baixos i Suïssa-- ha acabat amb el braçalet One Love abans de ser estrenat a la Copa del Món. "Hem demanat als capitans que no intentin portar els braçalets", resumeix el comunicat, que desempara les intencions d'altres capitans com el neerlandès Virgil van Dijk.

Això sí, el missatge conjunt no amaga la "frustració" per una decisió de la FIFA que consideren que "no té precedents". El tècnic danès, Kasper Hjulmand, ha parlat també sobre aquesta qüestió en termes semblants:

"No hi veig el problema, de portar aquest braçal, ja ho hem fet abans en competicions de la UEFA. Però és una decisió que no correspon als jugadors. No pot ser que un futbolista comenci el partit amb una targeta groga."

Com a compensació simbòlica, l'exinternacional britànica Alex Scott, ara comentarista, s'ha posat el braçal One Love a la gespa de l'estadi Khalifa. Abans de l'Anglaterra-Iran, a més, els jugadors de Southgate s'han agenollat contra el racisme:

El francès Hugo Lloris, per la seva banda, també ha explicat que no el portaria per tal de "respectar les tradicions de Qatar".

El següent pas de l'estratègia de la FIFA contra els braçals

Ara, l'estratègia de la FIFA per evitar els braçalets LGTBIQ+ continuarà amb la difusió de diferents campanyes de sensibilització que s'escamparan per diferents canals: videomarcadors, pancartes o banderes als estadis i també als braçalets dels capitans dels equips.

Una campanya diferent es posarà en marxa a cada jornada del Mundial. El llistat és el següent:

  • 1a jornada lligueta: #FootballUnitesTheWorld
  • 2a jornada: #SaveThePlanet
  • 3a jornada: #ProtectChildren #ShareTheMeal
  • Vuitens de final: #EducationForAll #FootballForSchools
  • Quarts de final: #NoDiscrimination
  • Semifinals: #BeActive #BringTheMoves
  • Final i consolació: #FootballUnitesTheWorld

La FIFA demana a Bèlgica retirar la paraula "amor" de la samarreta

L'últim capítol del conflicte entre el màxim organisme del futbol mundial i les seleccions ha estat relacionada amb una paraula que apareix a la samarreta de la selecció belga.

 

 

La FIFA ha demanat al combinat entrenat per Robert Martínez que retiri la paraula "amor" de la seva segona equipació, que va acompanyada d'un arc de Sant Martí.

Els belgues, per la seva banda, han decidit que lluiran l'equipació vermella en tots els partits de la fase de grups i, en cas d'avançar a les següents fases, decidiran com gestionen la situació.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut