Bàsquet

Alemanya, els Estats Units i França també passen a quarts en el Mundial de bàsquet

Alemanya, els Estats Units i França també són als quarts de final del Mundial de bàsquet que es disputa al Japó. La selecció alemanya ha guanyat de tan sols un punt (78-77) el combinat de Nigèria en un igualat partit. Per la seva banda, els Estats Units han confirmat la seva superioritat i han derrotat Austràlia per 40 punts (113-73). En el tercer partit de la jornada, França s'ha imposat per 68 a 62 a Angola. Per la seva banda, Grècia i la Xina es juguen l'última plaça per disputar els quarts de final del campionat.

Actualitzat

Els alemanys han demostrat que poden guanyar tot i que la seva estrella, Dirk Nowitzki, tingui un mal dia, i han superat per 1 sol punt (78-77). Després d'haver encistellat 47 punts davant Angola en l'últim partit de la primera fase, l'estrella dels Dallas Mavericks s'ha pres amb tranquil·litat el xoc de vuitens, però tot i això ha estat el màxim anotador del partit amb 23 punts.

El primer quart ha estat marcat per la igualtat i la solidesa d'un equip nigerià que ha aguantat l'eficàcia en el llançament exterior dels jugadors alemanys. Tres triples consecutius d'Okulaja, Schultze i Greene, però, no han fet que el conjunt africà li perdés la cara al matx. Alemanya ha aconseguit la primera diferència important en el segon quart, on ha obert una escletxa de 10 punts (37-27). Però dos triples seguits de Muoneke, que a més ha realitzat una bona defensa sobre Nowitzki, han tornat a posar en el partit els nigerians, que han demostrat tenir un poderós joc sota els taulers i també un gran encert des del perímetre.

Després del descans, els subcampions d'Europa han mantingut un coixí de 5 i 6 punts, però Nigèria ha aprofitat el temps que Nowitzki ha estat a la banqueta per empatar amb dos triples de Mouneke, autor de 16 punts. En els minuts finals, el jugador d'origen nigerià, Ademola Okulaja, ha convertit un tir lliure que ha col·locat un avantatge que semblava definitiu (73-64). Tot i això, dues espectaculars jugades d'Ibekwe, màxim anotador dels africans, sumades al desencert de Nowitzki, que ha fallat els seus últims tres llançaments, han tornat l'emoció al xoc. Quan faltaven vuit segons per l'acabament i amb Alemany un punt per sobre, Udoka s'ha jugat l'última pilota però el seu intent per capgirar el marcador s'ha estavellat contra els pivots alemanys.

Festa americana

Els Estats Units continuen el seu passeig pel Mundial de bàsquet del Japó i ja és a quarts de final després de superar amb molta claredat Austràlia per 113 a 73, sobretot gràcies als 20 punts de l'estrella dels Denver Nuggets Carmelo Anthony i als 18 de l'escorta d'Atlanta Hawks Joe Johnson. Ara se les haurà amb l'Alemanya de Nowitzki. El duel només ha durat dos quarts. En el primer, Austràlia ha plantat cara amb un destacat Andrew Bogut, mentre que en el segon, el combinat d'estrelles de l'NBA ha pitjat l'accelerador i amb un contundent parcial de 23 a 1 ha sentenciat el partit.

La selecció australiana ha arrencat amb l'encert des de la línia de tres, amb Bruton, Newley i Bogut, que encara han mantingut les distàncies en el marcador. Fins i tot, s'han col·locat per davant als cinc minuts de joc (14-15), però simplement ha estat un miratge. Quan els nord-americans han pressionat en defensa i han anul·lat el conjunt oceànic. Els homes de Mike Krzyzewsky s'han mostrat implacables tant en la pintura com en el perímetre. La figura dels Cleveland Cavaliers Lebron James ha estat un dels que més ha brillat repartint i rebent assitències que ha culminat en esmaixades.

Quan faltava un minut pel descans, Carmelo Anthony ha situat un contundent 52 a 26. En els següents períodes, les diferències s'han eixamplat fins als 40 punts finals. Així doncs, el combinat nord-americà continua invicte, i juntament amb l'Argentina i Espanya és una de les seleccions favorites a penjar-se l'or.

França pateix

França ha tornat al Mundial després de perdre-se'n les quatre últimes edicions i ja és un dels vuit millors del campionat. El conjunt angolès ha acusat els nervis i la responsabilitat de representar el bàsquet africà, i ha perdut per 68 a 62. Tot i la baixa importantíssima del base dels Spurs Tony Parker, França no s'ha deixat sorprendre i ha dominat el joc interior per acabar imposant-se a Angola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut