Roman Abramovich, al centre de la imatge, a la llotja presidencial de Stamford Bridge (Reuters)
Futbol

Abramovich confirma que ha posat el Chelsea en venda

L'amo del Chelsea, vigent campió d'Europa i del món, ha confirmat que el club anglès està a la venda

Redacció Esport3Actualitzat

La invasió russa a Ucraïna i les seves derivades poden acabar provocant que Roman Abramovich es desprengui del Chelsea. El magnat rus, cridat per fer de mediador en el conflicte, veu com les autoritats britàniques li plantegen cada vegada més problemes. En aquest panorama, un multimilionari suís, Hansjörg Wyss, afirma que li han ofert el club, vigent campió d'Europa, i que d'entrada no ho veu malament. El mateix Wyss, que compta amb una fortuna valorada en més de 4.000 milions de lliures, ho explica al diari Blick:

"Abramovich està intentant vendre els seus actius a Anglaterra i també es vol desfer ràpidament del Chelsea. Dimarts, tres persones i jo mateix vam rebre una oferta per comprar el club. Ara he d'esperar 4 o 5 dies. Abramovich demana massa, i com saps el Chelsea li deu uns 2.000 milions d'euros, però no té diners per pagar-los-hi."        

Wyss es refereix als més de 1.500 milions de lliures que Abramovich ha deixat al Chelsea des que el va comprar, l'any 2003, per 100 milions de lliures. Abramovich, el primer dels multimilionaris estrangers a desembarcar a la Premier League, ha portat amb els seus diners l'equip londinenc a l'elit. Sota el seu mandat, ha guanyat 18 títols, entre ells 2 Copes d'Europa. Fa tan sols 3 setmanes, l'equip va tancar el cercle guanyant el Mundial de clubs.    

A Abramovich sempre se l'ha relacionat amb Vladimir Putin, i des de la Cambra dels Comuns s'ha demanat que se li confisquin els béns que té al Regne Unit, entre ells una mansió al centre de Londres valorada en 150 milions de lliures. La setmana passada, a l'inici del conflicte bèl·lic, va fer un pas al costat per evitar que tot plegat tingués repercussions en el club.  

Segons informa Reuters, el mateix Abramovich ha confirmat aquest dimecres que el club anglès està en venda i que no demanarà que se li pagui cap dels préstecs que ha fet a l'equip els últims anys.

El magnat rus s'ha compromès a donar els diners de la venda per ajudar les víctimes de la guerra a Ucraïna:

"Això no ha anat mai de negocis o de diners, sinó d'amor i passió per l'esport i pel club. He demanat al meu equip que obri una obra benèfica i que tots els beneficis de la venda aniran destinats a les víctimes de la guerra a Ucraïna. Això inclou tant proveir de fons urgents en aquests moments com aquelles víctimes que necessitin recuperació a llarg termini"

Abramovich s'ha acomiadat del club anglès amb un emotiu missatge:

"Espero poder tornar una última vegada a Stamford Bridge per poder dir-vos adeu a tots. Ha estat un privilegi formar part del Chelsea i estic molt orgullós de tot el que hem aconseguit" 

Abramovich va comprar el Chelsea el 2003 per una quantitat propera als 100 milions d'euros i des de llavors l'ha convertit en un dels equips capdavanters d'Europa, amb 18 títols des d'aleshores, incloent-hi dues Champions.

Anar al contingut