El pilot de KTM Miran Stanovnik durant la vuitena l'etapa del Dakar. (Foto Reuters)
El pilot de KTM Miran Stanovnik durant la vuitena l'etapa del Dakar. (Foto Reuters)
Dakar

Els pilots del Dakar es queixen de les condicions extremes en què van haver de córrer l'etapa d'Uyuni

El pilot de motos Joan Barreda (Honda) va afirmar que perdre el liderat en la classificació general després d'aquesta vuitena jornada va ser un dany col·lateral d'"una barbaritat" que va ser partir d'Uyuni tot i les condicions meteorològiques. Marc Coma, el nou líder, també va dir que "s'ha passat un límit que no s'havia d'haver superat".

Actualitzat

Joan Barreda ha perdut el liderat i ha arribat al lloc 72 al campament d'Iquique després de tenir una avaria. "Al final crec que he patit un dany col·lateral per la barbaritat que hem fet aquest matí que és sortir per un mar. Crec que està fora de lloc el que hem fet avui. Prendre aquestes decisions a la lleugera no ho veig molt correcte", ha afegit el pilot d'Honda, que ha quedat relegat a la setzena posició en la classificació general a dues hores, 51 minuts i 38 segons del nou líder, Marc Coma.

Sobre la polèmica que hi va haver abans de la sortida, el castellonenc ha comentat: "Ens han dit de sortir i hem intentat plantar-nos, però pel que sembla no hi havia alternativa i hem sortit. El que m'ha passat a mi li podria haver passat a qualsevol. La quantitat de sal que teníem a la cara era increïble. No tinc idea del que li ha passat a la moto però ha deixat de funcionar. De sobte arrencava i de sobte es parava i així hem fet 700 quilòmetres. Ha estat un dia molt llarg i molt dur", ha afegit.

El pilot català Marc Coma (KTM), tot i sortir beneficiat de l'etapa perquè s'ha col·locat líder, també ha lamentat que l'organització del Dakar 2015 hagi permès la sortida de la vuitena etapa al salar d'Uyuni en condicions complexes que han provocat diverses retirades i han obligat els competidors a "passar un límit".

"Les condicions eren molt extremes i la sensació que tenien tots els pilots que ens han vingut a veure al Joan i a mi era que el millor era no sortir perquè feia molt de fred i al salar hi havia llocs amb més de mig metre d'aigua. L'organització ha decidit sortir i s'ha tornat un caos per acabar en una etapa de supervivència", ha dit el nou líder de la general.

"És molt fàcil parlar des de fora perquè fins i tot l'organització pot tenir els seus motius i més informació que nosaltres. Però segueixo pensant que avui s'ha passat un límit que no s'hauria d'haver superat. La combinació d'aigua i sal amb el motor formava una pasta que bloquejava el radiador, amb la qual cosa tots hem tingut problemes de temperatura que hem aconseguit solucionar gràcies a l'ajuda del Jordi (Viladoms) i el Rubén (Faria)", ha declarat. Viladoms ha hagut de ser evacuat amb símptomes d'hipotèrmia.

Anar al contingut