Temporal de vent abans d'acabar l'any

Activat l'avís per vent a totes les comarques del país, excepte el Gironès, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà. Els cops de vent poden superar els 90 km/h

Néstor GómezActualitzat

Dia per assegurar-ho tot a les terrasses i balcons. Aneu amb compte amb tots els objectes susceptibles de volar, ja que les ventades seran fortes a indrets poc habituals. El Meteocat té activat l'avís per vent a totes comarques menys el Gironès, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà.

El sistema frontal, que es desprèn de la pertorbació Bruno, ha creuat aquestes mateixes zones amb febles precipitacions. Després del pas del front, el vent és l'encarregat de netejar el terra de boires i el cel de núvols. Fins a les 8 del matí, els cops de vent més forts s'han registrat a cotes altes, amb 108 km/h al Puig Sesolles, al capdamunt del Montseny, i 97 km/h a Ulldeter, al nord del Ripollès.

♦ Ventades fortes durant el matí: Cotes altes de l'Alt Pirineu i del Ripollès, serralada Transversal, muntanyes del Prelitoral, Camp de Tarragona i massís del Port. Els cops més forts es donaran durant les hores centrals del dia entre la serra de Miralles i el Montmell i les muntanyes de Prades.

♦ Ventades fortes durant la tarda: S'intensificarà a tota la meitat sud del país. Els cops de vent seran forts a les cotes altes de tot el Pirineu i el Prepirineu, amb aparició del torb. Anirà de baixa a les comarques de Tarragona partir de mitja tarda, i encara serà fort a les zones de muntanya i al sector del Perelló. A l'Alt Empordà bufarà molt fort des de primera hora de la tarda fins al vespre.

 

 

Anar al contingut