Més de 300 morts a Sud-àfrica per pluges torrencials i inundacions

La pluja ha descarregat 450 mm en dos dies, gairebé la meitat de la precipitació de tot un any

Néstor GómezActualitzat

Les intenses pluges que van començar a descarregar dissabte i que han persistit durant dies han causat greus inundacions i han provocat la mort de més de 300 persones.

La província de Kwazulu-Natal, situada a l'est del país, ha estat la més afectada per les pluges incessants, que no han donat treva durant dies. Segons les autoritats sud-africanes, almenys 306 persones han mort per les greus inundacions a conseqüència de les pluges torrencials. En paraules de Sipho Hlomuka, conseller provincial de Govern Cooperatiu i Afers Tradicionals, la situació és "un dels moments més foscos de la història de la província". S'estima que les pèrdues seran milionàries. L'aigua s'ha endut ponts i carreteres, ha cobert cases i ha deixat sense subministrament elèctric ni aigua milers de llars.

 

Els danys més grans s'han registrat a l'àrea metropolitana de Durban, la tercera ciutat més important del país. Aquestes són les pluges més intenses dels últims 60 anys en aquesta zona.

El president de Sud-àfrica, Cyril Ramaphosa, ha qualificat les inundacions de "catàstrofe de proporcions enormes" i ha promès no escatimar esforços per fer front al desastre.

"Aquest desastre forma part del canvi climàtic. Ja no podem ajornar el que hem de fer per afrontar el canvi climàtic."

Les precipitacions intenses van començar durant el cap de setmana passat i van ser especialment fortes dilluns. Segons el Servei Meteorològic de Sud-àfrica, en algunes zones de la província de Kwazulu-Natal van caure 450 mm en 48 hores, gairebé la meitat de la precipitació anual a Durban, de 1.009 mm. Lluny de millorar la situació, s'espera que les pluges intenses persistiran durant tota la Setmana Santa. La darrera vegada que va ploure de manera torrencial en aquesta regió va ser el 2019, amb un balanç de 80 morts en aquesta mateixa època de l'any, i l'episodi més greu data del 1995, amb 140 morts.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut