Mallorca des de Barcelona a trenc d'alba (Alfons Puertas)
Mallorca des de Barcelona a trenc d'alba (Alfons Puertas)

Mallorca vista des de Barcelona, a l'alba i a la posta

Néstor GómezActualitzat

Penseu que és impossible veure Mallorca des de Barcelona? Aquí en teniu les proves.

Ahir, 8 de febrer, va ser un dia especial dalt de Collserola. Es va poder veure Mallorca en dues franges horàries, a trenc d'alba i a la posta del sol. Mireu les fotografies cedides per Alfons Puertas fetes des de l'Observatori Fabra de Barcelona, on es veu perfectament el contorn de la serra de la Tramuntana.

Mallorca es troba a uns 190 km de Barcelona i s'acostuma a veure una dotzena de vegades a l'any, sobretot entre octubre i març. Si voleu experimentar aquesta impressionant sensació d'albirar Mallorca des de Catalunya, només heu de fer una cosa: llevar-vos molt d'hora i ser a trenc d'alba dalt del Garraf, Collserola o Sant Llorenç del Munt.

Escolliu el dia ideal. Les condicions meteorològiques que afavoreixen una visió excepcional són els dies de vent d'oest. Un vent que arriba eixut i amb baixa humitat que permet una gran transparència de l'atmosfera. De fet, si veiem amb tanta claredat Mallorca és gràcies a la refracció. Sense refracció només veuríem el puig Major, el cim més elevat de la serra de Tramuntana. La refracció és un efecte òptic que fa que els raigs de la llum del sol es deformin amb l'atmosfera i la curvatura de la Terra i permet veure una mica més enllà. Tot això abans de la sortida del sol o a la posta.

De la mateixa manera, des de Mallorca es pot veure Catalunya i el Pirineu.

 

 

Anar al contingut