Temperatures màximes previstes per a dijous

L'Iraq assoleix temperatures rècord de 52 ºC

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Orient Mitjà viu una onada de calor que està batent rècords a l'Iran, l'Aràbia Saudita, el Líban o Síria. A l'Iraq, aquest dimarts han batut el seu rècord de temperatura màxima amb 51,8 ºC registrats a Bagdad. Dimecres va baixar a 51,1 ºC, un valor també per sobre del rècord absolut anterior: 51 ºC registrats el 30 de juliol del 2015.

Mireu el mapa de temperatura prevista per a dijous a les 14 hores, amb la major part de la península Aràbiga i altres punts de l'Orient Mitjà amb temperatures d'entre 40 i 50 ºC. La zona fronterera entre l'Iraq, l'Iran i l'Aràbia Saudita marca màximes d'entre 50 i 53 ºC.

Temperatures màximes previstes per a dijous (Tropicaltidbits)


L'expert en registres meteorològics Maximiliano Herrera ha reportat també un valor rècord a Damasc, la capital siriana, que va registrar 46 ºC aquest dimecres, el valor més càlid, empatat amb el rècord de l'any 1978.

Herrera també ha reportat rècords a l'Aeroport Internacional de Kuwait (52,1ºC, tot i que no és el rècord del país) i a la ciutat iraní d'Abadan (52,5 ºC).

La previsió per a divendres tampoc no mostra cap treva, amb valors disparats fins als 50 ºC o més a la mateixa zona.

Temperatures màximes previstes per a divendres (Tropicaltidbits)

 

El següent mapa mostra l'anomalia de temperatura prevista per a divendres a la regió: hi ha desviacions de 10 ºC respecte a la mitjana del període 1981-2010, per exemple en zones d'Egipte.

Anomalia de temperatura en superfície per a dijous (Tropicaltidbits)

 

Crisi social

L'onada de calor es veu agreujada per una situació convulsa a l'Iraq, per la fallada de la xarxa elèctrica estatal, que fa que es depengui de generadors per fer funcionar refrigeradors, ventiladors o aparells d'aire condicionat. Per aquest motiu i per altres mancances dels serveis públics, hi ha manifestacions al país, amb un balanç, fins ara, de tres manifestants morts per trets de les forces de seguretat.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut