La borrasca Arwen causa dos morts al Regne Unit

Alberto AlcántaraActualitzat

Una profunda borrasca atlàntica, batejada com a Arwen, ha deixat dos morts al Regne Unit. Els dos accidents mortals, un a Irlanda del Nord i l'altre al nord-oest d'Anglaterra, han estat a conseqüència de caiguda d'arbres pel fort vent.

Onatge a Seaham, Anglaterra (Reuters / Lee Smith)

La neu, el torb i els arbres caiguts han causat talls de carreteres al nord d'Anglaterra i Escòcia. Molts conductors s'han vist obligats a passar la nit en els seus vehicles, entre ells uns 120 camioners encallats en un tram de l'autopista entre Manchester i Leeds. En el vídeo de la part superior podeu veure imatges de la zona de Wensleydale, una vall situada al parc nacional de Yorkshire Dales, al nord d'Anglaterra, tota coberta de neu.

Cotxes encallats a Leek, Staffordshire (REUTERS / Carl Recine)


Vents huracanats

Els cops de vent entre ahir i aquesta matinada han arribat als 150-180 km/h en cotes entre 500 i 900 metres d'altura, per exemple a les Highlands escoceses. Altres registres en cotes baixes han estat 130 km/h a Aberporth o 122 km/h a Aberdaron, a Gal·les. Pel que fa a ciutats més poblades, destaquem els 104 km/h a Liverpool.

Aquest és un mapa dels cops de vent previstos per a dissabte a les 8 del matí, quan l'ull de l'Arwen estava situat al canal de la Mànega. El passadís del vent del nord és fruit de l'oposició entre la borrasca i l'anticicló de les Açores. Podem veure com també afecta de ple el nord de França i, de manera més feble, el sector del Cantàbric.

Mapa de cops de vent previstos per a dissabte a les 6 UTC (GFS / TVC)

 

El temporal ha portat talls de llum per a més de 50.000 usuaris, interrupcions dels serveis ferroviaris i també un fort temporal marítim. Al vídeo podeu veure com bufava la ventada al port de Brixham, al sud-est d'Anglaterra.

 

.
 

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut