Expres.cat, autobusos d'altes prestacions

Més de 40 línies uneixen de forma ràpida i, de centre a centre, força municipis

Des de l'any 2012 va començar a córrer per les carreteres la xarxa d'autobusos, d'altes prestacions, anomenada Expres.Cat. Avui en dia són 44 línies que connecten àrees i sobretot municipis, amb clara demanda en alguns recorreguts.

El nom d'altes prestacions està lligat a l'elevada velocitat comercial, vehicles moderns, de centre a centre i que, en alguns autobusos hi trobarem wifi, premsa del dia o informació en temps real a la parada.

Descriure aquí les peculiaritats de cada línia seria feixuc. En destaco però algunes.

La línia e5 a les comarques de Girona ens connecta la zona mal comunicada propera al Montseny.

La línia e1 a les comarques de Lleida ens connecta Lleida, Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega i Cervera. Wifi i premsa a bord ho arrodoneixen.

La línia e7 a les comarques de Tarragona ens connecta Tarragona amb Cambrils en 30 minuts. 27 viatges diaris (entre anada i tornada) i itinerari a la universitat amb connexió entre els campus universitaris de Sescelades i de Catalunya, amb les estacions d'autobusos Tarragona i Cambrils.

La línia e2.2 a les comarques de Barcelona ens connecta el centre de Terrassa amb les portes de la T1 i T2 a l'aeroport de Barcelona. Ho fa directe els caps de setmana i parant a les facultats de zona universitària a Barcelona, els laborables. Tot a través de la C-16 Túnels de Vallvidrera.

Finalment, la nova línia e23 entre Olesa i Barcelona, a més de la e22 entre Manresa i Barcelona, completen, de moment, la xarxa.

 

Anar al contingut