Evolució del vent i la temperatura previstos a Santa Coloma de Queralt i Ventalló

RedaccióActualitzat

Tenim dos incendis actius aquest diumenge a Catalunya: el més important crema entre la Conca de Barberà i l'Anoia, amb més de 1.000 hectàrees de moment al voltant de Santa Coloma de Queralt.

El segon incendi crema a la zona de Ventalló, a l'Alt Empordà. De moment ha calcinat una cinquentena d'hectàrees. És el tercer incendi a l'Empordà en poc més d'una setmana, després dels de Llançà i Torroella de Montgrí.
 

Avui, les condicions meteorològiques generals són de baixada de la temperatura respecte a dissabte. Però mirem amb més detall les dues àrees afectades pels incendis, per veure com evolucionaran la temperatura i el vent amb el pas de les hores. Malgrat que avui esperem alguns ruixats, no plourà en cap de les zones afectades.


A la capçalera de la notícia teniu l'evolució prevista per a la zona de Santa Coloma de Queralt. El terral donarà pas a un vent del sud d'entre 15 i 20 km/h durant les hores centrals del dia. La temperatura pot quedar per sota dels 30 ºC. La humitat superficial es dispararà cap al vespre. Podeu seguir l'evolució real de les tres variables en aquest visor

 

 

La cendra i l'olor de cremat d'aquest incendi ha arribat fins la costa, fins la mateixa ciutat de Barcelona o altres punts del Baix Llobregat.
 

A continuació, la previsió del model WRF per a la zona de l'Alt Empordà, amb un vent que predominarà de component nord i una temperatura que fregarà la barrera dels 30 ºC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut