Espectacular erupció del mont Aso, al Japó

Alberto Alcántara

El mont Aso, el volcà situat a l'illa japonesa de Kyushu, va esclatar dimecres cap al migdia, hora local. Segons l'Agència Meteorològica del Japó (JMA), va emetre un núvol de cendra de tres quilòmetres i mig d'alçada.


Tot i que es tracta d'un indret turístic molt popular, no es van reportar víctimes ni danys personals. Sí que hi va haver alguns danys materials.


A les imatges podeu veure com dotzenes de vehicles i autobusos turístics estaven estacionats ben a prop, al centre de visitants que ofereix una gran vista sobre el volcà.

 


Les autoritats van elevar el nivell d'alerta del volcà a 3 en una escala de 5, i van avisar del risc de caiguda de roques i fluxos piroclàstics en un radi d'aproximadament 1 km al voltant del cràter Nakadake. L'última vegada que el JMA va elevar l'advertència de l'Aso al nivell de dimecres va ser l'any 2016.

L'enorme caldera del mont Aso domina l'illa de Kyushu, al sud-oest del Japó, un dels països amb més activitat volcànica del món, ja que es troba a l'anomenat Cinturó de Foc del Pacífic.

El setembre del 2014 hi va haver l'erupció més greu en gairebé 90 anys: el mont Ontake, a la prefectura central de Nagano, va entrar en erupció de manera inesperada. Van morir més de 60 persones.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut