Erupció del volcà Fuego de Guatemala

Quarta erupció en el que va d'any d'uns dels volcans més actius d'aquest país de Centreamèrica

Alberto AlcántaraActualitzat

El volcà Fuego, situat al sud de Guatemala, va entrar en erupció aquest divendres llençant un gran núvol de cendra. Les autoritats van declarar l'alerta màxima als pobles dels voltants i van haver d'evacuar almenys 300 persones. La Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (CONRED) no ha informat de danys després de l'explosió.

Segons L'Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia e Hidrologia (INSIVUMEH), la cendra va arribar als 6.000 metres d'altura sobre el nivell del mar. El cim del volcà està situat a 3.763 metres d'altura. L'INSIVUMEH també va informar de fortes explosions i de fluxos de lava.

Els vents van arrossegar el núvol volcànic més de 20 quilòmetres cap al sud i sud-oest. La cendra es va dipositar sobre carreteres i vehicles de municipis com Sant Pedro Yepocapa, Sangre de Cristo o Panimaché I i II. Les escoles locals van tancar.

El volcà Fuego està situat a uns 50 quilòmetres al sud-oest de la capital de Guatemala, i és un dels més actius dels 37 volcans del país. Aquesta ha estat la quarta erupció en el que va d'any, i una de les més violentes de l'últim lustre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut