Tarda amb més núvols i alguns ruixats de neu

Catalunya amb avís per fred, amb una de les matinades més fredes dels últims anys

Alberto AlcántaraActualitzat

Un sistema frontal arribarà durant la tarda i farà canviar el temps tranquil del matí. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per neu i per vent: a última hora es reactivaran el mestral a les Terres de l'Ebre, el vent del nord al Pirineu i la tramuntana a l'Empordà.

Del sol als núvols

El matí ha començat serè arreu. A partir de mig matí, els núvols prims han començat a entrar, com a anunci de l'arribada d'un nou sistema frontal. Durant la tarda veurem el cel més variable o tapat. Nevarà a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà, a qualsevol cota, i la neu avançarà cap a la Cerdanya. També pot nevar una mica al massís del Port cap al vespre. De cara a la nit, fora d'aquests indrets de muntanya, quedarà un cel poc ennuvolat en general: núvols en retirada per l'Empordà i núvols baixos residuals per la Catalunya Central i Ponent.

Fred de cru hivern amb -20 ºC

El cel serè de la nit ha afavorit una matinada gèlida fins a l'extrem. Les temperatures més fredes han baixat fins als -20 ºC en punts de la Cerdanya, amb rècord inclòs, i les glaçades han arribat fins a la mateixa sorra de la platja. Les màximes seran un pèl més altes que les de dijous, però en cap cas se superaran els 11 ºC o 12 ºC.

I dissabte...

Continuarà nevant al Pirineu, però el més significatiu serà el vent de nord i nord-oest, que bufarà amb força a molts indrets, i no només als dos extrems del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut