Temps fred (Toni Lora)
Temps fred (Toni Lora)

-22,8 ºC a la Cerdanya, la nit més freda des de l'inici de la sèrie el 2001

Viure en un ambient siberià on fins i tot les màximes queden àmpliament per sota dels 0 ºC

Néstor GómezActualitzat

Nova matinada de fred glacial al Pirineu, amb valors entre 15 i 20º C sota zero, i amb una nova fita assolida a l'estació de Das, la Sibèria catalana,  amb una temperatura mínima de -22,8 ºC. Aquest valor supera els -21,5 ºC de dijous i significa el rècord de fred des que hi ha dades en aquesta estació, l'any 2001.

L'aire fred persistent que envaeix tot el país ha situat les temperatures clarament per sota dels valors normals per a l'època. Per assolir temperatures tan extremes només han calgut tenir nits serenes, en què l'aire gèlid s'ha dipositat sobre les zones més baixes de les planes. És en aquest indret on es troba l'estació meteorològica de Das i on s'ha enregistrat el fred més extrem del país. Aquest és un mapa amb alguns registres destacats.

El fred cru d'hivern persistirà

Mireu el mapa d'avisos meteorològics per fred del Servei Meteorològic de Catalunya previst per divendres. El matí serà de cru hivern amb temperatures inferiors als -10 ºC al Pirineu; a la costa es mouran entre els 3 i -3 ºC.

<

D'altra banda, els avisos per fred es mantenen també per la pròxima nit. Compte perquè el factor vent sumarà sensació de fred també a partir de la nit de divendres i al llarg de dissabte.

 

<

Anar al contingut